Jahodový koláč

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g moučkového cukru
  • 180 hrubé mouky
  • 70 g másla a jahody na posypání.

Postup receptu

  1. Musíme žloutky a polovinu cukru utřít do pěny
  2. Potom z bílků udělat sníh, přidáme polovinu cukru a velmi zlehka zamícháme
  3. Mouku, rozehřáte máslo a sníh z bílků vmícháme ke žloutkům
  4. Udělané těsto dáme do předem vymyzané a vysypané formy, poklademe jahodami a ve středně vyhřáté troubě upečeme
  5. Až se koláč dopeče nakrájíme na řezy, které pocukrujeme

Komentáře

  1. Posypala jsme to ještě malinama a můžu říct, že ta malina je mnohem chutnější a výraznější, jak teplé jahody.

  2. Te´d máme hodně jahod, tak jsem udělala tento koláček a je výbornej jen jsem si tam dla více jahůdek teda, máme to rádi.

  3. Jsem spojila jahody a banány a také to neni k zahození :)jen se musí sníst co nejdříve banány tmavnou a neni to pak hezký pohled

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.