Jahodový kompot

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Nálev: na 1 l vody
  • 50 dkg pískového cukru
  • 1 g kyseliny citronové

Postup receptu

  1. Nálev svaříme a necháme trochu zchladnout
  2. Přebrané a oprané středně velké jahody zbavíme stopek a kališních lístků
  3. Opět opláchneme a necháme okapat
  4. Nasypeme do mísy a zalijeme nálevem teplým asi 60°C
  5. Jahody musí být potopeny
  6. Přikryjeme pokličkou a uložíme na 5 hodin do chladna, občas jimi zamícháme
  7. Pak nálev slijeme, jahody urovnáme do sklenic a nálev přivedeme téměř k varu
  8. Nalijeme na jahody, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C
  9. (jahody si udrží pěkný vzhled a jsou dobře proslazené)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.