Jahodový nepečený dort

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • dortový korpus ze 3 vajec
  • 40 dkg jahodového jogurtu
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • 1 balíček želatiny
  • 1 sáček dlouhých cukrářských piškotů
  • cca 30 dkg čerstvých jahod
  • jahodová marmeláda.

Postup receptu

  1. V dortové formě upečeme nízký piškot a necháme ho vychladnout
  2. Můžeme použít i koupený korpus
  3. Po vychladnutí korpus rozkrojíme a namažeme jahodovou marmeládou a vložíme ho zpět do formy
  4. Dortovou formu po stranách vyložíme podlouhlými cukrářskými piškoty
  5. Ušleháme šlehačku a želatinu připravíme podle návodu
  6. Do mísy vyklopíme jogurt, přidáme asi 2/3 želatiny a rozmícháme
  7. Zlehka zamícháme šlehačku a směs nalijeme do formy
  8. Nahoru narovnáme čerstvé jahody, mírně je zatlačíme do směsi a polijeme je zbylou želatinou
  9. Moučník necháme v ledničce ztuhnout

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 20 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00