3 nejlepší recepty na zapečeného lososa v troubě

Věděli jste, že dříve byl losos považován za pokrm chudých?

V našich řekách se losos běžně vyskytoval a za nóbl jídlo byl tehdy považován kapr.

Toto již dnes neplatí. Přesto lososa poměrně snadno pořídíte v nejbližším supermarketu.

Jeho narůžovělé až dočervena zbarvené maso patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější rybí masa. Proto jsme pro vás připravili recepty na pečeného lososa. Nechte si chutnat.

Pečený losos na másle

Snadné, chutné, zdravé. Lze od receptu chtít více?

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 filety z lososa
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek hub (žampiony i jiné)
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Rozpečeme troubu na 180 °C.
  2. Rozmixujeme houby s citronovou šťávou, koprem a máslem.
  3. Osolíme. Opepříme.
  4. Lososa vložíme do zapékací misky.
  5. Přelijeme omáčkou.
  6. Pečeme přibližně 20 minut.

Hotový recept na skvělého lososa zapékaného s houbami

Zapečený losos se smetanou

Ať už s brambory zapečete cokoliv, výsledek obvykle stojí za to. Propojení lososa, brambor a smetany je přímo famózní kombinací.

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 filety z lososa
  • 500 g brambor
  • 1/2 červené cibule nasekané na jemno
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 150 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • 40 g eidamu

POSTUP

  1. Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky.
  2. Rozpečeme troubu na 180 °C.
  3. Rozpálíme pánev s olivovým olejem a osmahneme cibulku dozlatova.
  4. Dno zapékací misky poklademe nejprve vrstvu brambor a osmaženou cibulku.
  5. Další vrstvu tvoří losos a špenát.
  6. Vrstev můžeme dát více na sebe.
  7. Smetanu osolíme, opepříme a nalijeme do zapékací misky.
  8. Posypeme sýrem.
  9. Pečeme přibližně 20 minut.

Hotový vynikající recept na lososa zapékaného s bramborem

Losos v troubě se sýrem

Zapečený sýr povýší rychlovku na gurmánský zážitek. Skvělý jednoduchý oběd i večeře.

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 filety z lososa
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička nasekaného kopru (lze vynechat)
  • 3 jarní cibulky nasekané na jemno
  • 80 g čedaru (lze nahradit eidamem)
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Rozpečeme troubu na 180 °C.
  2. Lososa osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.
  3. Potřeme česnekem a koprem a pečeme 15 minut.
  4. Posypeme jarní cibulkou a navrch poklademe čedar.
  5. Pečeme dalších 5 minut, dokud sýr nezezlátne.

Hotový chutný recept na lososa zapékaného se sýrem

Představili jsme vám tři recepty, jak lze chutně a snadno připravit lososa.

Při zapékání můžeme dát prostor své kreativitě a zapojit také různé druhy zeleniny, olivy, ale i třeba jablka.

Mezi kořenící bylinky, které si s lososem rozumějí, patří kromě již zmíněného kopru petrželka, pažitka, bazalka či rozmarýn.

K lososovi si dejte brambory na různé způsoby nebo využijte našeho receptu na zeleninový salát, který si také můžete dopřát jako přílohu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00