Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 ks vepřové hlavy
- jazyk
- srdce
- asi 1 kg bůčku
- 1/2 kg kůží nebo 2 ks vepřových nožiček
- smažená cibulka
- 1/2 kg jater (může být i méně)
- vývar z vařeného masa
- sůl
- 1/2 sáčku pepře
- 2 paličky prolisovaného česneku
- 1 velká cibule
- 4 rohlíky
- podle chuti majoránka
Postup receptu
- Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout
- Potom rozebereme, jazyk sloupneme a očistíme a vše posekáme nadrobno, nebo umeleme nahrubo masovým strojkem, kde nakonec pomeleme i vývarem zvlhčené rohlíky
- Najemno umeleme, nebo rozmixujeme i syrová vepřová játra a nožičky nebo kůže spolu s česnekem
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na sádle
- Vše vkládáme do mísy a důkladně promícháme
- Podle potřeby rozředíme vývarem
- Část směsi naplníme do střívek nebo do sáčku na tlačenku, důkladně uzavřeme a povaříme mírným varem asi 30 minut
- Necháme v chladu ztuhnout
- Část směsi dáme do pekáče a upečeme
- Pečenou směs podáváme s kysaným zelím a bramborem nebo zastudena nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem a okurkou