Výborný doma dělaný jaternicový prejt

Výborný doma dělaný jaternicový prejt
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 ks vepřové hlavy
  • jazyk
  • srdce
  • asi 1 kg bůčku
  • 1/2 kg kůží nebo 2 ks vepřových nožiček
  • smažená cibulka
  • 1/2 kg jater (může být i méně)
  • vývar z vařeného masa
  • sůl
  • 1/2 sáčku pepře
  • 2 paličky prolisovaného česneku
  • 1 velká cibule
  • 4 rohlíky
  • podle chuti majoránka

Postup receptu

  1. Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout
  2. Potom rozebereme, jazyk sloupneme a očistíme a vše posekáme nadrobno, nebo umeleme nahrubo masovým strojkem, kde nakonec pomeleme i vývarem zvlhčené rohlíky
  3. Najemno umeleme, nebo rozmixujeme i syrová vepřová játra a nožičky nebo kůže spolu s česnekem
  4. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na sádle
  5. Vše vkládáme do mísy a důkladně promícháme
  6. Podle potřeby rozředíme vývarem
  7. Část směsi naplníme do střívek nebo do sáčku na tlačenku, důkladně uzavřeme a povaříme mírným varem asi 30 minut
  8. Necháme v chladu ztuhnout
  9. Část směsi dáme do pekáče a upečeme
  10. Pečenou směs podáváme s kysaným zelím a bramborem nebo zastudena nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem a okurkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X