Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 750 g vepřévých jater
- pepř
- 80 g oleje
- kari koření
- 50 g kečupu
- 3 feferonky
- 1 dl vody
- sůl
- 150 g šlehačky
Postup receptu
- Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opečeme na horkém oleji, opepříme, vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání orestujeme
- Přidáme trochu kari koření a kečup, podlijeme vodou, vložíme nasekané feferonky a dusíme do měkka
- Ke konci játra osolíme
- Na talíři játra ozdobím e ušlehanou smetanou
- Můžeme ještě přizdobit dlouhou feferonkou
- Jako přílohu doporučuji smažené hranolky nebo krokety, rýže
Já toho jedl mocinky, ale tohle je něco delikatesního:)))))Nevytkl bych tomu vůbec nic!K tomu jsme si opekl brambory na plátečky.