Recept: Játrová polévka s nočky

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/4 kg drůbežích jater
  • 3 rohlíky
  • 1,5 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky. Nočky: 2 lžíce krupice ( nebo polohrubé mouky)
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1/8 l mléka
  • sůl
  • muškátový květ.

Postup receptu

  1. Na másle podusíme cibuli, až je sklovitá, na ni dáme na tenké plátky pokrájená játra a stejně pokrájené rohlíky
  2. Oboje osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka
  3. Ze lžíce mouky a másla uděláme žlutou jíšku, zalijeme ji vývarem nebo vodou a povaříme
  4. Pak oboje smícháme, doplníme na potřebné množství polévky a povaříme 10-15 minut
  5. Pak polévku rozmixujeme
  6. Jako vložku dáváme nočky z odpalovaného těsta
  7. Příprava nočků: Do osoleného mléka přidáme máslo a uvedeme do varu
  8. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme, až se těsto nechytá nádoby
  9. Pak odstavíme, necháme trochu vychladnout
  10. Vmícháme vejce a špetku muškátového květu
  11. Malou lžičkou tvarujeme nočky a vhazujeme je do vařícího vývaru
  12. Můžeme taky smažit v horkém oleji, pak je nedáváme do polévky, ale podáváme zvlášť

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.47%) 19 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *