Játrová polévka se zeleninou. ❤️ Budete potřebovat: 15 dkg drůbežích nebo vepřových jater, 15 dkg kořenové zeleniny, 3/4 l vývaru, 1 bílek nebo 1 celé vejce, sůl, špetka pepře, pažitka..
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 15 dkg drůbežích nebo vepřových jater
- 15 dkg kořenové zeleniny
- 3/4 l vývaru
- 1 bílek nebo 1 celé vejce
- sůl
- špetka pepře
- pažitka.
Postup receptu
- Nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu zalijeme vývarem z kostí nebo masových odřezků a uvaříme ji doměkka
- Odblaněná játra umeleme nebo rozmixujeme, osolíme, okořeníme, spojíme s bílkem (můžeme i s celým vejcem) a zaváříme do polévky
- Do hotové polévky přidáme drobně sekanou pažitku