Játrové řízky

Játrové řízky
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg jater (vepřová
  • drůbeží)
  • 4 středně velké brambory
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 1 houska a trochu mléka.

Postup receptu

  1. Očištěná a odblaněná játra umeleme
  2. Syrové oloupané brambory nastrouháme a smícháme s játry
  3. Směs osolíme, opepříme, přidáme jedno vejce, jednu v mléce namočenou a vymačkanou housku a vše dobře smícháme
  4. Pak lžící vkládáme do horkého tuku hromádky směsi, rozetřeme je na placičky a usmažíme
  5. Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X