Jednoduchá svíčková

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky roštěnky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • vývar podle potřeby
  • 1 kelímek smetany
  • 1 lžíce solamylu.

Postup receptu

  1. Odblaněné roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme
  2. Zprudka je osmahneme na oleji
  3. Roštěnky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu a cibuli
  4. Vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, přidáme koření a zakryté dusíme v troubě doměkka
  5. Měkké roštěnky vyjmeme, vyndáme i koření a zeleninu rozmixujeme
  6. Podle potřeby doplníme vývarem a zahustíme škrobovou moučkou, kterou necháme přejít varem
  7. Přilijeme smetanu, necháme znovu jen přejít var,dochutíme citronovou šťávou a vložíme prohřát maso
  8. Podáváme s jemným knedlíkem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.