Jemný nákyp z rybího masa

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg rybího masa (filé
  • treska
  • pangasius..)
  • 1 lžička sardelové pasty
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 4 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • 1,5 dl smetany ke šlehání
  • máslo a strouhanka.

Postup receptu

  1. Vykostěné rybí maso krátce podusíme podlité trochou vody, pak je umeleme na mlýnku na maso
  2. Přidáme k němu sardelovou pastu, máslo, pepř, sůl a umícháme hladkou hmotu
  3. Ve smetaně rozšleháme žloutky a mouku a tuto směs přidáváme po částech k rybí kaši, přitom mícháme nebo šleháme
  4. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku a tuhý sníh z bílků, těsto vložíme do vhodné formy na nákyp vymazané máslem a vysypané strouhankou, zakryjeme pečícím papírem a upečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě 50-60 minut
  5. Příloha: bramborová kaše, zeleninová obloha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00