Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 12,5 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2,5 dl mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 42 g čerstvého droždí (1 kostka)
  • rozinky
  • nasekané mandle nebo ořechy
  • bílek na potření.

Postup receptu

  1. Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zakryté necháme vzejít
  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme vanilkový cukr, špetku soli, žloutky, rozpuštěnou vlažný tuk a kvásek
  3. Hnětačem nebo jen vařečkou vypracujeme hladké měkké těsto
  4. Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky, těsto by mělo být tužší
  5. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky a mandle
  6. Zlehka poprášíme moukou, zakryjeme a na teplém místě necháme kynout
  7. Z vykynutého těsta oddělujeme kousky, rukou uválíme váleček a libovolně tvarujeme
  8. Vytvarované klademe na tukem nebo pečícím papírem vyložený plech
  9. Necháme dokynout, pak je potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme v předehřáté troubě

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.09%) 11 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *