Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 80 dkg polohrubé mouky
  • 12,5 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 10 dkg cukru
  • 2 žloutky
  • 1 kostka (42g) droždí
  • cca 1/2 l mléka
  • půl lžičky soli.

Postup receptu

  1. Z droždí, trochy cukru a mouky a vlahého mléka zaděláme kvásek
  2. Když kvásek vzejde vlijeme jej do připravené prosáté mouky promíchané se solí
  3. Přidáme rozpuštěný vlahý tuk a vlažné mléko a zaděláme tužší těsto, které necháme na teplé místě vykynout
  4. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na části a z každé vyválíme válečky o průměru 1-1,5 cm
  5. Nakrájíme na kousky dlouhé asi 15 -20 cm, Kousky stačíme do spirály, oba konce ke středu, každý konec na jinou stranu atd
  6. Položíme na vymazaný plech a necháme dokynout
  7. Před pečením je potřeme rozpuštěným máslem a upečeme dočervena
  8. Vychladlé mažeme medem, medovou nebo jinou sladkou pomazánkou

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 8 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *