Jogurtové langoše

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1 bílý jogurt
  • 1/4 l mléka
  • 2,5 dkg droždí
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 lžička cukru
  • sůl.

Postup receptu

  1. Z droždí, mléka, cukru a trošky hladké mouky připravíme kvásek
  2. Pak k němu přidáme zbylou mouku, jogurt, sůl a jedlou sodu
  3. Vymícháme těsto, které nenecháme kynout, ale hned z něho tvoříme bochánky
  4. Z těch pak rukama vytahujeme placky podle velikosti pánve a smažíme po obou stranách
  5. Osmažené je potíráme směsí česneku, soli a vody
  6. Pozn: Nezpracované těsto můžeme uložit do lednice, vydrží až týden

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.