Kachna na divoko

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kachna
  • 50 g slaniny
  • 30 g tuku
  • cibule
  • citronová kůra
  • 3 zrnka pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 hřebíčku
  • bobkový list
  • 1 snítka tymiánu
  • 2 lžíce červeného vína.

Postup receptu

  1. Nepřiliš tučnou kachnu prošpikujeme slaninou a nasolíme
  2. Na pekáčku zapěníme tuk s cibulkou, přidáme koření a citron
  3. Kůru
  4. Zašpejlenou kachnu položíme do pekáčku, podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka
  5. Omáčku zahustíme lžičkou mouky, zředíme polévkou a vínem, dobře provaříme a procedíme na rozkrájenou kachnu
  6. Příloha je k tomu doporučována smažené bramborové krokety nebo jemné noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00