Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kachna
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 pomeranče
  • 2 jablka
  • 3 kuličky pepře
  • 1 bobkový list
  • 2 dl bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • šťáva z pomeranče
  • máslo.

Postup receptu

  1. Kachnu osolíme, potřeme tymiánem a olejem a naplníme dílky pomeranče a osminkami jablek
  2. Pekáč vymažeme máslem, vložíme kachnu, přidáme bobkový list a kuličky pepře a pečeme v troubě doměkka
  3. Během pečení kachnu podléváme bílým vínem a přeléváme vypečenou šťávou
  4. Měkkou kachnu vyjmeme, odstraníme koření, přidáme šťávu z pomeranče rozmíchanou se lžící hladké mouky a provaříme
  5. Mezitím kachnu nakrájíme na porce a vložíme je prohřát
  6. Poznámka: zahušťování moukou není nutné, pokud máme rádi jen přírodní šťávu
  7. Příloha: brambory, dušená rýže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X