Kachna pečená na divoko

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 menší kachna
  • 2 dl kysané smetany
  • 2 dl bílého vína
  • 15 dkg kořenové zeleniny
  • 1 kostka cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • ocet
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče, obložíme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nadrobno nakrájenou cibulí
  2. Podlijeme trochu vodou se lžící octa a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka
  3. Občas kachnu obrátíme, podle potřeby podlijeme a dusíme dál
  4. Jakmile začne maso měknout, odkryjeme a kachnu dopečeme doměkka
  5. Upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme a složíme do kastrolu
  6. Šťávu z kachny zabarvíme karamelem
  7. Použijeme buď 1 lžičku koupeného nebo opražíme na horké pánvi 2 kostky cukru do světlehnědé barvy, zalijeme vodou a rozmícháme
  8. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a dochutíme solí a vínem
  9. Šťávu rozmixujeme a přelijeme na kachnu
  10. Příloha: noky, knedlíky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.