Kachna pečená s jablky

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kachna
  • sůl
  • 5 dkg másla
  • 4 dkg cukru na karamel
  • citronová šťáva
  • 40 dkg jablek
  • 1 dkg solamylu
  • 2 dkg rozinek.

Postup receptu

  1. Kachnu rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vodou a dáme péci
  2. V průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou
  3. Z cukru si připravíme karamel, do kterého přidáme citronovou šťávu
  4. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na čtvrtky a krátce v karamelu podusíme
  5. Šťávu od kachny zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme namočené rozinky
  6. Porce kachny částečně vykostíme, na talíři obložíme dušenými jablky a přelijeme šťávou s rozinkami
  7. Příloha: dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.