Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kachna
- 20 dkg vepřových nebo telecích jater
- 20 dkg hub
- 15 dkg slaniny
- 5 dkg másla
- 10 dkg šunky
- 2 žloutky
- 2 žemle
- jalovec
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Žemle namočíme a rozemeleme je spolu se syrovými játry, 5 dkg slaniny a předem podušenými houbami
- Do umleté směsi přidáme žloutky, osolíme, opepříme a zpracujeme na nádivku
- Kachnu osušíme, prosolíme, naplníme nádivkou a uzavřeme (třeba špejlemi)
- Obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem, přidáme 5 zrnek jalovce a upečeme
- Příloha: bramborový knedlík, zelí nebo opékané brambory a zelný salát
Recenze pánví jsou bezva, ale chybí, až na výjimku, údaj o šířce dna, což je podle mě velmi důležité. Totiž na jakou plotýnku bude zakoupená pánev pasovat? Klidně se stane, že vlastně na žádnou.
Eva