Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kachna
  • 20 dkg vepřových nebo telecích jater
  • 20 dkg hub
  • 15 dkg slaniny
  • 5 dkg másla
  • 10 dkg šunky
  • 2 žloutky
  • 2 žemle
  • jalovec
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Žemle namočíme a rozemeleme je spolu se syrovými játry, 5 dkg slaniny, předem podušenými houbami
  2. Do umleté směsi přidáme žloutky, osolíme, opepříme a zpracujeme na nádivku
  3. Kachnu osušíme, prosolíme, naplníme nádivkou a zašijeme
  4. Obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem, přidáme 5 zrnek jalovce a upečeme
  5. Příloha: bramborový knedlík, zelí nebo opékané brambory a zelný salát
Komentáře
  1. Recenze pánví jsou bezva, ale chybí, až na výjimku, údaj o šířce dna, což je podle mě velmi důležité. Totiž na jakou plotýnku bude zakoupená pánev pasovat? Klidně se stane, že vlastně na žádnou.
    Eva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X