Úžasné polévky s kachním masem. Vyzkoušejte je všechny!

Máte rádi kachnu a chtěli byste ochutnat něco nového? 

Vykoušejte tyto skvělé recepty na kachní polévky. 

Najdete tu jak klasické polévky tak i exotické chutě. 

Tak jdeme na to!

Vývar z kachny s knedlíčky

Vývar a knedlíčky nikdy nezklamou a u téhle kachní polévky to platí dvojnásob. Přesvědčte se sami.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 kachní skelet
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 20 g sušených hub
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • voda
  • 1 vejce
  • 1 šálek mouky
  • sůl, pepř

Postup

  1. První si uděláme těsto na knedlíčky. Smícháme vejce, vodu a sůl a tuto směs nalijeme do mouky. Těsto hněteme asi 5 minut.
  2. Z těsta uděláme placku a necháme zatím stranou, aby nám oschlo.
  3. Kachní skelet nakrájíme na kousky, vložíme do studené vody a držíme teplotu těsně pod bodem varu.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dokud nebude zkaramelizovaná.
  5. Jakmile nám těsto trochu uschne tak to na hrubém struhadle nastrouháme. Takto připravené knedlíčky necháme ještě uschnout na utěrce.
  6. Do vývaru přidáme bobkový list, pepř a sušené houby a na mírném plameni vaříme 90 minut.
  7. Obereme kachní maso a vložíme zpět do polévky.
  1. První si uděláme těsto na knedlíčky. Smícháme vejce, vodu a sůl a tuto směs nalijeme do mouky. Těsto hněteme asi 5 minut.
  2. Z těsta uděláme placku a necháme zatím stranou, aby nám oschlo.
  3. Kachní skelet nakrájíme na kousky, vložíme do studené vody a držíme teplotu těsně pod bodem varu.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dokud nebude zkaramelizovaná.
  5. Jakmile nám těsto trochu uschne tak to na hrubém struhadle nastrouháme. Takto připravené knedlíčky necháme ještě uschnout na utěrce.
  6. Do vývaru přidáme bobkový list, pepř a sušené houby a na mírném plameni vaříme 90 minut.
  7. Obereme kachní maso a vložíme zpět do polévky.
  8. V dalším hrnci si dáme vařit vodu, osolíme a uvaříme si knedlíčky. Ty jsou uvařené jakmile nám vyplavou na povrch.
  9. Polévku servírujeme s knedlíčky.
Masový vývar s knedlíčky v bílém talíři.
zdroj: honest-food.net

Vietnamská polévka s kachním masem

Tuhle skvělou kachní polévku jistě znáte z vietnamských restaurací a nyní si ji můžete uvařit i u vás doma.

Ingredience

  • 4 kachní stehna
  • 30 g zázvoru – na kachnu i do polévky
  • ¼ šálku rýžového vína
  • ½ lžičky koření pěti vůní
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce šalotek na kachnu
  • 2 stroužky česneku
  • 8 sušených shiitake hub
  • 4 hvězdy anýzu
  • 8 datlí
  • 1.5 lžičky goji
  • ½ lžičku semen koriandru
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • ½ lžíce ústřicové omáčky
  • 5 stroužků česneku
  • 3 šalotky do polévky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 200g vaječné nudle
  • 1 pak choi

Postup

  • První si připravíme kachní stehna. V míse smícháme polovinu strouhaného zázvoru, rýžové víno, sojovou omáčku, koření pěti vůní, šalotky a prolisovaný česnek.
  • Touto směsí potřeme stehna a marinujeme 20 minut.
  • Rozpálíme si troubu a zprudka pečeme asi 10 minut tak, aby nám kůže zezlátla.
  • Zatímco připravujeme kachní maso tak si ve vlažné vodě namočíme shiitake houby, goji a datle asi na 10 minut. Poté propláchneme.
  • Do hrnce nalijeme vodu a přidáme goji, datle, shiitake houby, anýz, semena koriandru, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, česnek, šalotky a cibule.
  • Jakmile se nám voda začne vařit tak do ní přidáme kachní stehna a vaříme na mírném plameni asi 90 minut.
  • V průběhu vaření odebíráme pěnu a pokud máme na povrchu hodně kachního tuku tak ho můžeme také odebrat.
  • Mezitím si uvaříme nudle podle návodu a necháme zatím stranou.Polévku podáváme s nudlemi.
  • Pár minut před koncem vaření přidáme do polévky pak choi a dochutíme cukrem.
  • Polévku podáváme s nudlemi.
Vietnamská polévka s nudlemi a zeleninou v bílé misce.
zdroj: delightfulplate.com

Máte rádi asijské polévky? Vyzkoušejte tyto skvělé recepty na japonský ramen.

Kachní vývar z kostí

Kombinace hub, zeleniny a kachního masa je naprosto úžasná. Zkuste si ji připravit doma a uvidíte sami.

Ingredience

  • 1 kachní skelet
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 8 bobkových listů
  • 2 mrkve
  • ¼ šálku krup
  • 150 g hub
  • sůl, pepř

Postup

  • Troubu si rozpálíme na 190C a pečeme kachní skelet asi hodinu.
  • Kachní skelet vyjmeme z trouby, 3 lžíce výpeku nalijeme do hrnce. Na tom si orestujeme nakrájený celer a cibule asi 3 minuty.
  • Přidáme prolisovaný česnek, vodu a kachní skelet.
  • Na mírném plameni vaříme asi 2-2.5 hodiny.
  • Mezitím si připravíme kroupy podle návodu.
  • Ze skeletu obereme maso a vložíme zpět do polévky. Nakrájíme mrkve a houby na vaříme 10 minut.
  • Poté do polévky přidáme kroupy a vaříme dalších 10 minut.
  • Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Polévka s masem a houbami v modré misce.
zdroj: yummly.com

Kaldoun s kachnou a slaninou

Tahle kachní polévka nejen skvěle chutná ale taky vás skvěle zasytí a je proto ideální svačinou.

Ingredience

  • 10 plátků slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 šálky cibule na drobno
  • 2 šálky celeru
  • 2 šálky mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • ½ šálku mouky
  • kuřecí vývar
  • 4 šálky brambor
  • 4 šálky vařeného kachního masa
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 šálek smetany na vaření
  • sůl, pepř

Postup

  • Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme do křupava a necháme stranou.
  • Na tuku ze slaniny orestujeme cibuli, celer, mrkev, česnek a mletou papriku.
  • Zaprášíme moukou a za stálého míchání vaříme dvě minuty.
  • Zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu.
  • Přidáme brambory a vaříme asi 15 minut dokud nejsou brambory měkké.
  • Přidáme smetanu, kachní maso a povaříme spolu 10 minut.
  • Podáváme s opečenou slaninou.
Polévka s masem, slaninou a zeleninou v bílém hrnku.
zdroj: southernladymagazine.com

Čínská kachní polévka

Zbylo vám kachní maso od večeře? Tak ho můžete využít do téhle výborné kachní polévky.

Ingredience

  • 100 nudlí
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 3 plátky zázvoru
  • 200 g pečeného/vařeného kachního masa
  • 200 g zelí
  • 150g fazolových klíčků
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • sůl a chilli podle chuti

Postup

  • Kachní maso si nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi na troše oleje.
  • Přidáme prolisovaný česnek a restujeme další 2 minuty.
  • Mezitím si uvaříme fazolové klíčky. Vložíme je do misky, zalijeme horkou vodou a necháme stát půl minuty, poté vodu slijeme.
  • Nudle si uvaříme podle návodu a necháme stranou.
  • Jakmile má kachna zlatou barvu tak přidáme hoisin omáčku, sojovou omáčku a podlijeme trochou vývaru.
  • Do hrnce nalijeme zbylý vývar, vodu a na nudličky nakrájené zelí se zázvorem. Přivedeme k varu.
  • Po dvou minutách přidáme kachní maso, fazolové klíčky, nudle a dochutíme limetkovou šťávou a můžeme podávat.
Čínská polévka s masem a nudlemi v misce.
zdroj: whatdadcooked.com

Proč jíst kachní maso?

Kachní maso je nejenom opravdu chutné, ale má i spoustu zdravotních benefitů. Které to jsou?

  • Skvělý zdroj bílkovin.
  • Nízký obsah tuku v mase. Pozor, pod kůží je ho mnohem více.
  • Nulový obsah sacharidů.
  • Vysoký obsah vitamínu B12 který je nutný pro správné fungování mozku.
  • Výborný zdroj železa a selenu.
  • Široké využití v kuchyni.

Kachní maso by rozhodně mělo mít svoje místo ve vaší kuchyni a skvělou volbou jak ho zpracovat jsou kachní polévky. Která z nich vás oslovila nejvíce? Napište nám to do komentářů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X