Recept: Kachní prsa na snetaně

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Husí prsa
  • 50 g slaniny
  • Lák: dva díly vody
  • 1 díl octa
  • sůl
  • 150 g kořenové zeleniny
  • cibule
  • koření: bobkový list
  • snítka tymiánu
  • nové koření
  • pepř. Omáčka: 0,25 smetany
  • 1 lžíce mouky
  • 1O g másla.

Postup receptu

  1. Husí prsa sejmeme z kosti, prošpikujeme a natlačíme do porcelánového hrnku tak , aby maso vyplnilo je 3/4 hrnku
  2. Maso zalijeme lákem, jen co by bylo potopeno, zatížíme a necháme je den nebo dva dny odležet
  3. Pak maso vyndáme a dáme péci na přecezenou zeleninu, kníž jsme přidali kousek másla
  4. Podléváme lákem
  5. Měkké maso vyndáme, zeleninu prolisujeme, šťávu procedíme a zahustíme kyselou smetanou a mmoukou
  6. K huse podáváme knedlík někdo i rád vařený brambor

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 14 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *