Kachní prsa na smetaně. ❤️ Budete potřebovat: Husí prsa, 50 g slaniny, Lák: dva díly vody, 1 díl octa, sůl, 150 g kořenové zeleniny, cibule, koření: bobkový list, snítka tymiánu, nové koření, pepř. Omáčka: 0,25 smetany, 1 lžíce mouky, 1O g másla..
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Husí prsa
- 50 g slaniny
- Lák: dva díly vody
- 1 díl octa
- sůl
- 150 g kořenové zeleniny
- cibule
- koření: bobkový list
- snítka tymiánu
- nové koření
- pepř. Omáčka: 0,25 smetany
- 1 lžíce mouky
- 1O g másla.
Postup receptu
- Husí prsa sejmeme z kosti, prošpikujeme a natlačíme do porcelánového hrnku tak , aby maso vyplnilo je 3/4 hrnku
- Maso zalijeme lákem, jen co by bylo potopeno, zatížíme a necháme je den nebo dva dny odležet
- Pak maso vyndáme a dáme péci na přecezenou zeleninu, kníž jsme přidali kousek másla
- Podléváme lákem
- Měkké maso vyndáme, zeleninu prolisujeme, šťávu procedíme a zahustíme kyselou smetanou a mmoukou
- K huse podáváme knedlík někdo i rád vařený brambor