Kakaová esíčka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 15 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • tmavá nebo bílá poleva.

Postup receptu

  1. Změklý tuk, moučkový a vanilkový cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme kakao, rum, citronovou šťávu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto
  2. Pomocí nástavce k masovému strojku tvarujeme pásky, které nakrájíme na kousky a stočíme do esíček (nebo do koleček, věnečků,
  3. )
  4. Na vymazaném plechu je upečeme
  5. Po vychladnutí namáčíme konce do tmavé nebo bílé polevy

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.