Kanapky

Kanapky skvělé pohoštění nejen na párty

Pod tímto pojmenováním se označují malé obložené jednohubky, které svou velikostí připomínají mini obložené chlebíčky, tento typ oblíbeného občerstvení se výborně hodí k různým oslavám, narozeninovým nebo grill párty, pracovním večírkům, či jako forma silvestrovského pohoštění.

Základem kanapek bývá  především v pečivu, používá se tenký plátek celozrnného chleba, nebo slané sušenky, tzv. krekry či plátek opečeného celozrnného toastového chleba. Bývají vždy obložené různými delikatesami. Velikost kanapek odpovídá jednomu malému soustu.

Jak se kanapky připravují ?

Z chleba se vykrajují obdélníčky o rozměrech asi 8×3 cm. Kanapky mohou být ale také bez pečiva nebo jiného podkladu. Mohou to být takzvané rolky, což jsou různé obalované sladké plody, sýry, salámy nebo mořské plody. Kromě toho mohou být kanapky servírovány na speciálních lžících nebo ve slaných košíčcích.

Jaké suroviny se nejčastěji používají při přípravě kanapek ?

Kanapky a tipy při přípravě

  • Kanapky by měly být lehce stravitelné, ale naladit chutě, podle toho volíme  i ingredience – méně tuků, chemie a „špatných“ cukrů
  • Použité ingredience by se měly vzájemně chuťově doplňovat a podporovat
  • Připravené kanapky vždy dozdobte, třeba kouskem zeleniny, bylinkami nebo ovocem

Kanapky

zdroj : casamentos.com.br

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také
10:00