Recept: Kančí guláš

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg kančího masa z plece nebo krku
  • 10 dkg másla nebo sádlo syrové“>sádla
  • 4 cibule
  • 10 dkg slaniny
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • 1/8 l červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky na jíšku
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Nahrubo nakrájenou cibuli osmahneme na másle
  2. Přidáme nakrájenou slaninu, kančí maso nakrájené na kostky, sůl a koření
  3. Podlijeme vínem a vše dusíme doměkka
  4. Pak zvěřinu vyjmeme, do omáčky přilijeme trochu masového vývaru, přidáme jíšku předem osmaženou dozlatova a jíšku provaříme
  5. Dochutíme solí a citronovou šťávou, nalijeme zpět na maso a to necháme v omáčce ještě podusit
  6. Příloha: jemný knedlík, dušená rýže

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *