Překvapte své hosty receptem na grilovaného kapra. Lahůdka, kterou nemusíte chystat pouze na Vánoce!

Letní grilovačky jsou za dveřmi!

Proč nezkusit naše recepty na kapra na grilu?

Jsou rychlé, chutné a jednoduché a své hosty tím určitě překvapíte.

Vyzkoušejte variantu s citronem, provensálským kořením či medem a sójovou omáčkou!

Kapr na grilu s citronovou marinádou

V tomto receptu se kapr nejprve asi 2 hodiny marinuje v aromatické citronové marinádě, která se později smíchá se zakysanou smetanou a poté se ryba griluje do šťavnaté, křehké a chutné dokonalosti.

Co budete potřebovat

  • 1 kapr
  • 2 citrony, malé
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 70 ml rostlinného oleje
  • sůl, podle chuti
  • koření na ryby, podle chuti
  • 2 lžíce zakysané smetany

Postup

  • Pokud jste si kapra koupili celého a nevykuchaného, pak ho nejprve vykuchejte, důkladně omyjte pod tekoucí vodou a osušte.
  • Pomocí nůžek odstřihněte ploutve.
  • Kapra nařízněte vodorovně na obou stranách ve stejných rozestupech.
  • Na marinádu vymačkejte šťávu z 1 citronu a smíchejte ji s kořením na ryby, česnekem, olejem, solí a pepřem.
  • Do marinády vložte kapra, zakryjte a dejte na 2 hodiny do lednice marinovat.
  • Nakrájejte druhý citron a plátky vložte do břišní dutiny kapra.
  • Marinádu, ve které jste měli kapra, smíchejte se zakysanou smetanou.
  • Rozprostřete na rybu.
  • Kapra grilujte na grilu na dřevěné uhlí asi 15 minut do křupava.
  • Rybu několikrát otočte a potřete omáčkou ze zakysané smetany.
  • Doba grilování se může mírně lišit v závislosti na velikosti ryby.
  • Při grilování se ujistěte, že gril není příliš horký.
  • Užijte si to!
Grilovaný kapr s citronem na talíři s vedle položeným příborem.
www.yummytemple.com

Testujeme pro vás kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?

Grilovaný kapr s medem a sójovou omáčkou

Rychlý a jednoduchý recept na grilované filety z kapra v omáčce z medu a sójové omáčky, který si můžete připravit na jakékoli letní grilovačce!

Co budete potřebovat

  • 8 menších filetů z kapra bez kůže (každý o hmotnosti asi 90 -100 gramů g)
  • 1 BIO citron
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 4 lžíce tmavé sójové omáčky
  • čerstvě mletý pepř
  • 200 g mixu salátu

Postup

  • Filety z kapra opláchněte a osušte.
  • Citron rozpulte, vymačkejte z šťávu a tou pokapejte rybí filety.
  • Smíchejte med, sójovou omáčku a dochuťte pepřem.
  • Filety potřete vzniklou omáčkou.
  • Umístěte filety na naolejovaný gril a grilujte na středním plameni z každé strany 3–4 minuty.
  • Jednou polijte zbylou omáčkou.
  • Podávejte na opláchnutém a osušeném salátu.
Grilované filety z kapra v omáčce z medu a sójové omáčky servírované na čerstvém salátu.
www.eatsmarter.com

Je libo i naše další chutné recepty na ryby na grilu 6x jinak? Pochutná si opravdu každý!


Kapr na grilu v asijském stylu se salátem z tuřínu

Zkuste si připravit kapra zase na nový způsob! Tahle verze se vám bude líbit. Rybí maso promíchané se sójovou a rybí omáčkou a servírované s teplým zeleninovým salátem je prostě delikatesa.

Co budete potřebovat

Na kapra:

  • 1 celý menší kapr, rozdělený na jednotlivé porce
  • sůl a pepř dle chuti
  • sezamové semínko
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce rybí omáčky

Na salát:

  • 500 g tuřínu
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkve
  • slunečnicový olej
  • sůl a pepř
  • sezamové semínko

Postup

  • Porce kapra omyjte a usušte.
  • Česnek a zázvor nastrouhejte najemno.
  • Rybí maso ze všech stran osolte a opepřete.
  • Natřete směsí zázvoru a česneku.
  • Zalijte sójovou omáčkou, kterou jste předtím smíchali s rybí omáčkou.
  • Povrch posypte sezamovým semínkem a nechte 24 hodin marinovat.
  • Grilujte na rozpáleném grilu, dokud není ryba hotová.
  • Záleží na velikosti a tloušťce kousků, ale většinou stačí kolem 6 – 7 minut z každé strany.
  • Připravte si salát.
  • Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky velké asi 1 – 2 cm.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubé kostičky.
  • Řapíkatý celer nakrájejte na kousky.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  • Osmažte na něm červenou cibuli. Po pěti minutách přidejte kostky tuřínu.
  • Ochuťte solí a pepřem.
  • Opékejte, dokud kostky tuřínky nezměknou.
  • Dochuťte česnekem a přidejte mrkev, kterou jste pomocí škrabky na zeleninu naloupali na tenké plátky.
  • Posypte sezamovým semínkem.
  • Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat i špetku chilli.
  • Salát podávejte teplý, spolu s grilovaným kaprem.
Grilovaný kapr se sezamem podávaný s teplým zeleninovým salátem.
www.pe-po.sk

Grilovaný kapr s provensálským kořením

Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a potřebujete na něj pouhých pár surovin. Chuť je ale výtečná a vy si rozhodně pochutnáte!

Co budete potřebovat

  • 4 porce kapra
  • 4 lžičky provensálského koření
  • 1 lžička drceného kmínu
  • kopr podle chuti
  • sůl, pepř
  • 1 – 1,5 dcl oleje

Postup

  • Jednotlivé porce kapra omyjte a osušte.
  • Každou porci potřete olejem, posypte drceným kmínem, provensálským kořením a koprem podle chuti.
  • Osolte a opepřete.
  • Kapra vložte přímo na rozpálený grilovací rošt grilu az každé strany grilujte po dobu 8 – 10 minut, do chvíle, kdy se na mase začnou objevovat typické zlatohnědé mřížky.
  • Podávejte s pečivem a zeleninovou oblohou.
Grilované kusy kapra na talíři s cherry rajčaty.
www.grilykrby.sk

Vyzkoušejte i naše další skvělé recepty na kapra! Máme pro vás polévku, salát i hranolky.

A jak se vám naše dnešní recepty na kapra na grilu líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X