Recept: Kapr pro labužníky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,5 kg kapra,
    (v hmoždíři utlučeme po mokka lžici pepř
  • sušený estragon
  • kmín
  • koriandru
  • 1 bobkový list a smícháme se dvěmi lžicemi papriky
  • v soli rozetřeným čenekem a 5 cl olivového oleje na pastu),
    svazek šťovíku,
    citron,
    olivový olej
    1 dl vína
    sůl,
    pepř.

Postup receptu

  1. Do očistěného, vykuchaného, žaber zbaveného kapra uděláme ze šikma hluboké zářezy z obou stran, osolíme, opepříme pokapeme citronem a necháme v chladničce odležet 2-3 hodiny
  2. Mezitím si připravíme šťovík, který po vyprání na drobno nasekáme
  3. Po výjmuti z lednice pastou důkladně z obou stran včetně brišní dutiny pomažeme
  4. Navíc břišní dutinu vyplníme nasekaným šťovíkem
  5. Necháme v chladničce do druhého dne uležet
  6. Kapra vložíme do pekáče s trochou olivového oleje podlejeme vínem a pečeme v předehřáté troubě o teplotě 150°C cca 40 minutza občasného potíráni olejem
  7. Podáváme s brambory a listovým špenátem

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.57%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *