Lahodné jikry z kapra smažené v těstíčku

Lahodné jikry z kapra smažené v těstíčku
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 600 g kapřích jiker
  • sůl
  • dvě vejce
  • hl
  • mouka
  • trocha škrobu
  • nasekaná petrželka
  • 50 ml bílého vínka

Postup receptu

  1. Jikry se musí pořádně propláchnout a osolit
  2. Potom si uděláme těstíčko tak, že vejce, mouku, petrželku, škrob a víno smícháme dohromady, jikry do něj namáčíme a hned smažíme na rozpáleném oleji
  3. Jako přílohu dělám šťouchané brambůrky s cibulkou a okurkový salát s bílým jogurtem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X