Kapří jikry v těstíčku. ❤️ Budete potřebovat: 600 g kapřích jiker, sůl, dvě vejce, hl, mouka, trocha škrobu, nasekaná petrželka, 50 ml bílého vínka..
Doba přípravy: 22 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600 g kapřích jiker
- sůl
- dvě vejce
- hl
- mouka
- trocha škrobu
- nasekaná petrželka
- 50 ml bílého vínka.
Postup receptu
- Jikry se musí pořádně propláchnout a osolit
- Potom si uděláme těstíčko a to tak, že vjce, mouku, petrželku, škrobu a vínka smícháme dohromady a jikry do něj namáčíme a hend smažíme na rozpáleneém oleji
-
Jako přílohu dělám šťouchané brambůrky s cibulkou a okurkovej salát s bílým jogurtem