Kapustová sekaná

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 velká kapusta
  • 15 dkg slanina-dc294/“ title=“Slanina“>slaniny
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 2 vařená vejce
  • 1 bílek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • slanina na pokrytí pekáče.

Postup receptu

  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s měkkou kapustou ji umeleme na masovém strojku
  3. Směs okořeníme majoránkou, pepřem, osolíme, doplníme prolisovaným česnekem, vejci, zahustíme podle potřeby strouhankou a vše důkladně promícháme
  4. Na navlhčeném mikrotenu hmotu rozválíme na plát, do středu narovnáme natvrdo uvařená vejce a kapustovou hmotou je obalíme tak, aby vznikla šiška jako při úpravě sekané
  5. Dno pekáče poklademe tenkými plátky slaniny, položíme na ně připravenou šišku a potřeme ji bílkem
  6. Podlijeme asi 3 lžícemi horké vody a rozpuštěným máslem a v troubě pečeme 30-40 minut
  7. Upečenou sekanou z kapusty opatrně nakrájíme ostrým nožem na plátky
  8. Příloha: vařené brambory, rajčatový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.