Připravte si naše recepty na karbanátky z kapusty a masa. Vyzkoušejte svěží alternativu!

Vyzkoušejte nejlepší recepty na kapustové karbanátky s masem!

Je to skvělá alternativa k těm klasickým.

Jsou lehčí, výživnější, jednodušší na přípravu a chutnají úplně božsky.

Ochutnejte je s námi.

Kapustové karbanátky s mletým masem

Karbanátky s kapustou jsou velmi šťavnaté a jsou mnohem jednodušší a rychlejší na přípravu. Chuť masových kuliček je znásobena když se použijí různé druhy mletého vepřového, hovězího a kuřecího masa. Přidejte si tyto placičky do tradičního vietnamského pokrmu bun-cha, skvěle se sem hodí!

Co budeme potřebovat

  • 500 g kapusty
  • 2 cibule
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 200 g mletého kuřecího masa
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • černý pepř,
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup

  • Nakrájejte kapustu a cibuli v mixéru nebo najemno nožem.
  • Smíchejte s mletým masem.
  • Přidejte vejce a dochuťte solí a pepřem.
  • Dobře promíchejte.
  • Z mletého masa tvarujte kuličky.
  • Lehce je obalte v mouce.
  • Masové kuličky smažte na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem na střední teplotě do zlatova z obou stran.
Na pánvi opečené placičky s kapustou.
Zdroj: recipetineats.com

Kapustové placičky s masem v troubě

Recept na plněné kapustové karbanátky masem je jedinečně lahodné jídlo z trouby, uvařené v pikantní rajčatové omáčce. Pokud máte rádi kapustu, vyzkoušejte naše plněné kapustové závitky vyrobené tak, že každý zelný list naplníte různými směsmi.

Co budeme potřebovat

  • 1 kapusta

Na masoví koule

  • 120 g vařené rýže
  • 500 g mletého hovězího
  • 1 malá žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky koriandru

Na omáčku

  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 stroužky česneku (mletý)
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 500 ml vody (nebo kuřecího vývaru)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a postříkejte zapékací misku sprejem na vaření. Dejte to stranou.
  • Nakrájejte kapustu najemno.
  • Poté ve velké misce smíchejte maso s rýží.
  • Přidejte zbytek ingrediencí, včetně kapusty na karbanátky a promíchejte, aby se spojily.
  • Nyní ve velké misce smíchejte ingredience na omáčku.
  • Polovinu omáčky nalejte do pekáče.
  • Vyskládejte na ní kapustové karbanátky a ty poté přelijte zbylou omáčkou.
  • Poté přikryjte alobalem a pečte 70–90 minut.
  • Jakmile je zelí měkké a masové kuličky uvařené, vyjměte je z trouby. Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.
  • Podávejte s bramborovou kaší a salátem.
Dvě misky plné měkkých karbanátku v omáčce z rajčat.
Zdroj: whollytasteful.com

Kapustové placičky z hovězího masa

Tento recept na kapustové karbanátky je tak jedinečný, že si ho budete chtít připravovat stále dokola. Hovězí klidně můžete vyměnit za vepřové maso a čerstvé brusinky klidně za plechovku konzervovaných nebo mražených. Jako dezert podávejte sladké ovocné knedlíky, které jsou pro toto hlavní jídlo, jako dělané.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg mletého hovězího
  • 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce semínek fenyklu (mletá)
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného rozmarýnu
  • 1 kus chleba (hrubě nakrájený nebo natrhaný)
  • 60 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 ½ lžičky soli
  • mletý pepř
  • 300 g brusinek
  • 70 g hnědého cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čínského koření pěti chutí
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 80 g másla
  • ½ hlávky kapusty
  • olivový olej
  • sůl
  • 100 g jemně nastrouhaného Pecorina
  • 30 g nasekané čerstvé italské petrželky

Postup

  • Ve velké misce smíchejte hovězí, cibuli, česnek, fenykl, rozmarýn, chléb, mléko, vejce, sůl a pepř.
  • Dobře promíchejte, aby se úplně spojily.
  • Velkou pánev dejte na plotnu.
  • Opečte malý kousek směsi, abyste zkontrolovali, že vám koření vyhovuje.
  • Pokud jste s kořením spokojeni, vytvořte ze směsi masové karbanátky.
  • Přidejte na pánev a opečte ze všech stran.
  • Po orestování přidejte brusinky přímo do pánve spolu s hnědým cukrem, sójovou omáčkou, kořením a octem. Přidejte také špetku soli.
  • Nechte zlehka provařit, dokud se brusinky nerozpadnou. Omáčku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  • Kapustu rozpulte a každý list pokapeme olivovým olejem. Dejte na rozpálenou grilovací pánev a opékejte dvě minuty, dokud se okraje nespálí, ale vnitřek bude stále křupavý a svěží.
  • Sundejte z grilu a položte na talíř.
  • Kapustové listy zakápněte červeným vinným octem a dochuťte solí.
  • Přidejte masové kuličky a omáčku na talíř a dochuťte solí, pecorinem a petrželkou.

K tomuto receptu se nejlépe hodí kvalitní hluboká pánev, a to zejména kvůli tomu, že potřebujete uvařit jak karbanátky, tak omáčku na jednom místě. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si tu správnou i k vám do kuchyně.

Mísa plná červené sladké omáčky s kuličkamu z masa a kapusty..
Zdroj: jocooks.com

Masové kapustové kuličky s vepřovým masem

Zkuste i tyto kapustové karbanátky s masem, jako je připravují v Polsku. Chuť je lahodná, jemná a přesto intenzivní. Kapusta je v polské kuchyni mimořádně oblíbená, protože je snadno dostupná a levná. Velkým bonusem je, že se snadno nezkazí a dá se dlouho skladovat. Placičky z kapusty podávejte s bramborovou kaší podle našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 450 g mletého vepřového masa
  • 450 g nakrájené kapusty
  • 4 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 400 ml pasírovaných rajčat

Postup

  • Oloupejte a nakrájejte cibuli.
  • Kapustu omyjte a nakrájejte nadrobno.
  • Mleté vepřové maso smíchejte s cibulí, kapustou, vejci, bramborovým škrobem, solí a pepřem.
  • Začněte tvořit masovo-kapustové kuličky.
  • Dělejte to mokrýma rukama. Nejlepší technikou je naplnit misku vodou a ponořit do ní ruce pokaždé, když tvoříte karbanátek.
  • Masové kuličky můžete udělat větší nebo menší, záleží na vás.
  • Masové kuličky opečte na oleji asi 2-3 minuty z každé strany.
  • Vložte je do hrnce a zalijte rajčatovou šťávou.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte asi 5–10 minut.

Jaké další maso lze použít v receptu na zelné karbanátky?
Recept na karbanátky z kapusty tradičně používá mleté vepřové maso. To je to, co dává pokrmu charakteristickou chuť. Můžete však použít hovězí, telecí nebo drůbeží maso. Někteří se dokonce rozhodnou použít směs masa.

Jak poznám, že jsou masové kuličky uvařené?
Masové kuličky získají při smažení zlatohnědou barvu. Pokud vezmete vidličku a do jedné z nich jemně píchnete, všimnete si, že vytéká bezbarvá šťáva. To znamená, že je uvařeno. Pokud šťáva není bezbarvá, nejsou hotové.
Nedělejte si s tím ale příliš velké starosti. Masové kuličky se pak vaří v rajčatové omáčce. Tím se propečou skrz naskrz.

Kuličky s kapustou a masem naservírované na bramborové akši.
Zdroj: sweetandsavorymeals.com

Jak skladovat zbylé kapustové karbanátky?

Lednice: Zbytky můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až čtyř dnů.
Mrazák: Zbylé masové kuličky můžete až na 60 dní zmrazit. Jednoduše vložte masové kuličky do mrazicí nádoby nebo mrazícího sáčku.
Rozmrazování: Před podáváním vždy přes noc nechte zbytky rozmrznout v lednici.
Ohřev: Chcete-li kuličky znovu ohřát, vložte je do misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřívejte jednu až tři minuty, v závislosti na tom, kolik jich v misce máte. Nebo je vložte do zapékací misky, zakryjte je a pečte při 180 stupních po dobu 15 až 20 minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X