Tyto výborné recepty na karbanátky z kapusty a mletého masa jsou jasnou volbou, když hledáte něco chutného!

Tyto recepty na kapustové karbanátky s mletým masem vám nesmí utéct.

Jsou měkké, nadýchané a naprosto dokonalé.

Rozplynou se vám na jazyku.

Pochutnejte si s námi!

Kapustové karbanátky s mletým masem pečené v troubě

Jedná se o recept, který pochází z Ruska nebo Německa. Karbanátky z kapusty jsou velmi populární a oblíbené. Tato varianta je ještě o to speciálnější, že je zabalená do listového těsta a placičky vypadají jako hamburgery. Ale pokud chcete ochutnat klasický hamburger plný masa, potom se podívejte na naše recepty.

Co budeme potřebovat

  • 500 g kynutého těsta
  • 2,5 kg mletého hovězího masa
  • 60 ml šálku vody
  • 1 velká kapusta (nakrájená)
  • 1 velká cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Těsto rozdělte na 6 dílů a vyválejte z něj kuličky. Dejte stranou.
  • Mleté hovězí maso rozdrobte do velkého hrnce na střední teplotu.
  • Vařte a míchejte, dokud rovnoměrně nezhnědne. Vysušte tuk.
  • Přidejte vodu, kapustu, cibuli a česnek.
  • Vařte na středně mírnou teplotu a podle potřeby míchejte, dokud kapusta nezměkne.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přebytečnou tekutinu slijte a dejte stranou.
  • Těsto vyvarujte do čtverce a do středu umístěte asi 180 g kapustové směsi.
  • Těsto nad směsí uzavřete.
  • Položte ho na plech se švem dolů.
  • Pečte 15 až 18 minut v předehřáté troubě do zlatova.
  • Kapustové karbanátky s mletým masem vyndejte z trouby a potřete rozpuštěným máslem.

Kynuté těsto si můžete připravit podle našich receptů.

Malé měkké briošky plněné směsí z kapusty a mletého masa.
Zdroj: savoryspin.com

Karbanátky z kapusty z mletého hovězího masa

Tyto placičky z kapusty a mletého masa vás svou chutí rozhodně nezklamou. Jakmile se do nich zakousnete poznáte, jak měkké a vláčné mohou být. Zkuste i plněné kapustové listy mletým masem nebo bulgurem, podívejte se na náš web, jaké další varianty si můžete vychutnat.

Co budeme potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 60 ml husté smetany
  • 30 g feta
  • 210 g nakrájené kapusty
  • 85 g másla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 15 g petržele
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

  • Ve velké míse smíchejte hovězí maso, vejce a sýr feta.
  • Přidejte do směsi polovinu soli, polovinu černého pepře a polovinu petrželky.
  • Kapustu nakrájejte.
  • Rozehřejte 2/3 másla na nepřilnavé pánvi.
  • Zelí vaříme na másle 15 minut za častého míchání.
  • Poté ho odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec ho přidáme do masové směsi.
  • Všechny ingredience důkladně promíchejte rukama a vytvořte několik placiček.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylé máslo a olivový olej.
  • Burgery vařte při střední teplotě 6 minut, poté je otočte a opékejte dalších 6 minut z druhé strany.
  • Smíchejte hustou smetanu s rajčatovým protlakem, zbylou petrželkou, černým pepřem a solí.
  • Na poslední 2–3 minuty vaření přidejte smetanu do pánve s kapustovými karbanátky.
Mleté maso smíchané s kapustou a mrkví, před samotným smažením.
Zdroj: sweetandsavory.co

Hamburger s karbanátkem z mletého masa a kapusty

V tomto Asií inspirovaném pokrmu si opravdu pochutnáte. Jídlo doplňuje jedinečný bramborový salát ochucený mořskými řasami. Místo bramborového salátu můžete podávat i křupavé domácí krokety, jak na ně se dozvíte v našich receptech.

Co budeme potřebovat

  • 300 g mletého vepřového masa
  • 2 hamburgerové housky
  • 340 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 cm kus zázvoru
  • 1 lžička mořských řas
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 250 g kapusty

Postup

  • Brambory nakrájejte na střední kostky. Zelí okrojte a vyhoďte jádřinec, listy nakrájíme na tenké plátky. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Housky rozpůlíte.
  • Do hrnce s vroucí vodou přidejte nakrájené brambory. Vařte 14 až 16 minut, dokud nejsou měkké. Důkladně sceďte a vraťte do hrnce.
  • Přidejte majonézu, kečup, řasu a polovinu octa, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Vše smíchejte a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  • Ve velké míse smíchejte nakrájenou kapustu, cukr, zbývající ocet, polovinu nakrájeného zázvoru a kapku olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • Za občasného míchání nechejte marinovat alespoň 10 minut.
  • Během marinování smíchejte ve velké misce vepřové maso, nasekaný česnek a zbývající nasekaný zázvor. Nakonec přidejte kapustu. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Rukama ze směsi vytvarujte dvě placičky.
  • Na pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na střední teplotu.
  • Přidejte kapustové karbanátky a volně přikryjte alobalem; opékejte 4 až 5 minut z každé strany, dokud nezhnědnou a nepropečou se.
  • Do pánve přidejte housky řeznou stranou dolů.
  • Pečte je na středně vysokou teplotu, 30 sekund až 1 minutu, dokud lehce nezhnědnou.
  • Sestavte hamburgery a podávejte je s bramborovým salátem.

V tomto receptu na kapustové karbanátky s mletým masem se neobejdete bez nepřilnavé pánvičky na smažení. Podívejte se na ty nejlepší grilovací pánve, které jsme pro vás zrecenzovali u nás na webu.

Měkká houska naplněná lahodnými ingrediencemi.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Karbanátky s kapustou a mletým vepřovým masem

Takto výborné kapustové karbanátky se podávají v Japonsku a jsou opravdu luxusní! Nechte se unést neobvyklými chuťovými kombinace, které vás okouzlí. Další japonskou delikatesou je sushi, i pro to máme vlastní recepty, které si můžete připravit v pohodlí domova.

Co budeme potřebovat

  • 250 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 225 g mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 185 ml kuřecího vývaru
  • 1/2 hlávky kapusty (jemně nakrájené)
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 75 g majonézy
  • 75 g majonézy Sriracha
  • 1 mrkev (oloupaná, nakrájená na dlouhé tyčinky)
  • 2 jarní cibulky (nakrájená na tenké plátky)

Postup

  • Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu.
  • Mleté maso vařte za stálého míchání vařečkou, 5 minut nebo dokud nezmění barvu.
  • Přidejte sójovou omáčku. Vařte další 2 minuty.
  • Přendejte do žáruvzdorné misky.
  • Smíchejte mouku a vejce ve velké míse. Přidejte kuřecí vývar a míchejte do hladka. Přidejte mleté maso a polovinu kapusty. Dochuťte.
  • Postříkejte pánev sprejem na vaření.
  • Nalijte čtvrtinu těsta do pánve a vařte 2 minuty nebo dokud se na povrchu neobjeví bublinky.
  • Placičku otočte a potřete trochou worcesterové omáčky. Vařte 1 minutu, dokud nebude uvařená.
  • Placku přendejte na talíř a přikryjte fólií, aby zůstala teplá.
  • Kapustové karbanátky pokapejte majonézou a omáčkou Sriracha.
  • Navrch dejte mrkev, jarní cibulku a zbylou kapustu.
Tenké placičky z kapusty a mletého masa s lahodnou omáčkou ze sóji.
Zdroj: whiteplateblankslate.com

Je kapusta zdravá?

Obliba kapusty u nás za poslední čtyři až pět let raketově stoupla. Je k dispozici nejen na farmářských trzích, ale také v obchodech s potravinami. Můžete si jí koupit ve svazcích nebo předem opláchnutá a nakrájená v sáčcích.

Zdravotní benefity

Stejně jako jiná listová zelenina má i kapusta vysoký obsah antioxidantů. Patří mezi ně beta-karoten a vitamín C, stejně jako různé flavonoidy a polyfenoly.

Vitamin C je důležitý ve vodě rozpustný antioxidant, který plní mnoho životně důležitých funkcí v buňkách těla. Například je nezbytný pro syntézu kolagenu.

Některé látky v kapustě mohou vázat žlučové kyseliny v trávicím systému a bránit jejich zpětnému vstřebávání. To snižuje celkové množství cholesterolu v těle.

Vitamin K je důležitou živinou a je naprosto zásadní pro srážení krve.

Kde kapustu používat?

Kapusta si při vaření dobře drží svou texturu a lze ji dusit, smažit, opékat nebo konzumovat syrovou. Můžete z ní udělat smoothie, kapustové chipsy, zavadnout do polévky, rozmačkat s bramborem nebo z ní udělat pesto.

Jak vybrat tu nejlepší kapustu? Vyvarujte se zvadlých nebo hnědnoucích listů. Listy a stonky by měly být tmavě zelené s malými až středně velkými listy bez jakéhokoli žloutnutí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X