Kapustový nákyp s pohankou

Kapustový nákyp s pohankou
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • půlka kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 10 dkg pohanky
  • 1/4 l mléka
  • 1 tvrdší houska
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pažitka.

Postup receptu

  1. Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme ji nabobtnat
  2. Očištěnou kapustu nakrájíme nadrobno a krátce ji podusíme podlitou trochou vody
  3. Pak ji scedíme a necháme vychladnout
  4. Namočenou pohanku zalijeme mlékem a uvaříme kaši
  5. Promícháme s kapustou, přidáme na drobné kostičky nakrájenou housku, 2 žloutky, prolisovaný česnek, osmaženou cibuli
  6. Vše promícháme, osolíme a okořeníme pepřem nebo jiným ostřejším kořením
  7. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků
  8. Vložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X