Kuřecí maso na kari se smetanou a rýží

Kuřecí maso na kari se smetanou a rýží
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg kuřecích prsou
  • olej
  • 2 cibule
  • 1-2 jablka
  • 1 lžíce kari koření
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • 3 dl drůbežího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • trochu oleje.

Postup receptu

  1. Omyté kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, osmahneme na oleji a odložíme na teplé místo
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji
  3. Pak k ní přidáme oloupaná jablka nakrájená na kostky a společně dusíme asi 15 minut
  4. Přidáme koření, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem
  5. Přivedeme k varu a do vroucího přidáme maso
  6. Krátce povaříme
  7. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme podle potřeby
  8. Příloha: dušená rýže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X