Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 750 g vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • 70 g oleje
  • 150 g cibule
  • 100 g sladkokyselých okurek
  • 100 g sterilovaných kapií
  • 80 g feferonek
  • 100 g kečupu

Postup receptu

  1. Plátky z vepřové kýty nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a na horkém oleji orestujeme téměř do měkka
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovaťet, vložíme nakrájené okurky a kapie, rosekané feferonky, kečup, několik kapek worcwstru, dochutíme a krátce podusíme
  3. Jako přílohu doporučuji hranolky, krokety, rýži,chléb

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 14 votes

29 komentářů

  • mě tam chybí zelená paprika na nudličky a porek bez toho už to nedělám má to svou výbornou chuť.

  • vidím, že je tady debata ohledně Katového šlehu. Je to velmi oblíbené jídlo, ale já ho nikdy neudělám ,tak jako v restauraci, poraďte prosím nějakou fintu? jak to, že to tam mají táák dobré.

  • Jéé Katův šleh máme všichni rási, hlavně si ho dáváme v restauraci a musím přiznat, že jsem ho ještě nedělala. Tak to musím napravit a zkusím to podle Vašeho receptu.

  • Katův šleh je u nás mooc oblíbený takže heldáme na netu nějaké varianty a nejvíc nám vyhovuje tato na vašich receptech dík.

  • Zkoušel jsem i s kuřecím masem, přidala jsem i papriku a jarní cibulku a bylo to opravdu vynikající, určitě uvařím častěji!!!

  • S tím kuřecím to neni podle mě ono to vepřové je takové k tomu lepší. Každý máme své chutě.

  • Katův šleh jedině s vepřovým panebože ženský co blbnete, jen s vepřovým s kuřecím si dokážu představit čínu a ne tohle.

  • S porkem jsme to teď zkoušela anějak mě tam vadila ta chuť toho sladkého pórku. Klasický recept jak píšete je mnohem lepší.

  • Nezlobte se mě by ot ani nenapadlo dát do Katového šlehu kuřecí!Dělám kuchařku už desítky let a tohle mě dovede jen vytočit:)

  • jo jo paní kuchařko já s vámi plně souhlasím a to nejsem profesionálka jako vy:)Vepřové tam prostě patří.

  • Přišla jsme na feferonky naloženíé v soli pomleté a jsou v tom výborné a pěkně pikantní mňam.

  • Jo o tom jsme slyšela a kde s eto prodává?normalně hypermarketu?To by ná taky chutnalo:)jsme na ostřejší jídlečka.

  • Ono se tam také těch chilly papriček musí dát málo je to naložené v soli s tím člověk musí počítat ne.

  • s kuřecím nee…o sole mio… zkoušela jsem váš recepis a docela fajný,takže dávám za jedna…

  • Maso krutí kuřecí vepřové i klidně z králíka je to jedno .Jedná se hlavně o chut tzv.čmajdy která musí být z konzervovaných paprik a okurek a zakápnout kečupem .Lepší je cigánská směs nebo čertova má to lepší potom chut.Věřte že to nevařím poprvé ….

  • Mám rozmlsanou rodinu a už opravdu nevím co vařit.Díky vašemu receptu,který si mohu zařadit mezi oblíbené jsem dnes překvapila i moji pubertální dceru.Moc jí to chutnalo a budu zkoušet další možnosti a recepty.Díky

  • Dělávám katův šleh trochu jinak(kýta + vepřová játra) podlévám pivem a opravdu to je úžasné jídlo.

  • S masem nechám vyškvařit kapku sladkého vína a místo vody podlévám lákem z okurek nebo feferonek – pro ty, co to mají raději pikantnější a výrazněji sladkokyselé

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *