Katův Šleh. ❤️ Budete potřebovat: 750 g vepřové kýty, sůl, pepř, 70 g oleje, 150 g cibule, 100 g sladkokyselých okurek, 100 g sterilovaných kapií, 80 g feferonek, 100 g kečupu.
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5
Ingredience
- 750 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 70 g oleje
- 150 g cibule
- 100 g sladkokyselých okurek
- 100 g sterilovaných kapií
- 80 g feferonek
- 100 g kečupu
Postup receptu
- Plátky z vepřové kýty nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a na horkém oleji orestujeme téměř do měkka
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovaťet, vložíme nakrájené okurky a kapie, rosekané feferonky, kečup, několik kapek worcwstru, dochutíme a krátce podusíme
- Jako přílohu doporučuji hranolky, krokety, rýži,chléb
mě tam chybí zelená paprika na nudličky a porek bez toho už to nedělám má to svou výbornou chuť.
No každý máme své chutě u nás je aktuální hodně česneku a hodně chilly papriček:)
vidím, že je tady debata ohledně Katového šlehu. Je to velmi oblíbené jídlo, ale já ho nikdy neudělám ,tak jako v restauraci, poraďte prosím nějakou fintu? jak to, že to tam mají táák dobré.
Jéé Katův šleh máme všichni rási, hlavně si ho dáváme v restauraci a musím přiznat, že jsem ho ještě nedělala. Tak to musím napravit a zkusím to podle Vašeho receptu.
Katův šleh je u nás mooc oblíbený takže heldáme na netu nějaké varianty a nejvíc nám vyhovuje tato na vašich receptech dík.
Zkoušel jsem i s kuřecím masem, přidala jsem i papriku a jarní cibulku a bylo to opravdu vynikající, určitě uvařím častěji!!!
S tím kuřecím to neni podle mě ono to vepřové je takové k tomu lepší. Každý máme své chutě.
Katův šleh jedině s vepřovým panebože ženský co blbnete, jen s vepřovým s kuřecím si dokážu představit čínu a ne tohle.
S porkem jsme to teď zkoušela anějak mě tam vadila ta chuť toho sladkého pórku. Klasický recept jak píšete je mnohem lepší.
Vepřový maso v Katovým šlehu je skvělý, taky bych asi nedala do něj kuřecí:)
Nezlobte se mě by ot ani nenapadlo dát do Katového šlehu kuřecí!Dělám kuchařku už desítky let a tohle mě dovede jen vytočit:)
jo jo paní kuchařko já s vámi plně souhlasím a to nejsem profesionálka jako vy:)Vepřové tam prostě patří.
Přišla jsme na feferonky naloženíé v soli pomleté a jsou v tom výborné a pěkně pikantní mňam.
Jo o tom jsme slyšela a kde s eto prodává?normalně hypermarketu?To by ná taky chutnalo:)jsme na ostřejší jídlečka.
Já dávám do Katova šlehu žampiony (z plechovky),okurky nedávám, jen kapii.
Jo jo v hyper marketu jsme to koupila já teda, nevím jak paní a je to skvělá věc do jídel.
nadávno jsem na návšěvě jedla katův šleh v bramboráku , to
bylo super , doporučuji !
Chilly omáčka v soli mě vůbec nechutnala bylo to strašně slanné až k nejezení to se nedalo.
Ono se tam také těch chilly papriček musí dát málo je to naložené v soli s tím člověk musí počítat ne.
Zrovna přemýšlím co zítra vařit takže Katuv šleh hned vyzkouším
Místo kečupu a feferonek přidávám Tabasco a opt je pak jízda:)nej nej Katův Šleh