Kávová bábovka

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 lžičky rozpustné kávy
  • 25 dkg Hery nebo jiného rostlinného tuku (může být i máslo)
  • 4 vejce
  • 12,5 dkg mletých ořechů (nemusí být)
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 5 dkg kakaa
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 30 dkg cukru krupice.

Postup receptu

  1. Rozpustnou kávu spaříme 1/4 litrem vody a necháme vychladnout
  2. Pokud použijeme normální mletou kávu, tak ji scedíme
  3. Ušleháme Heru, cukr a vanilkový cukr do pěny (nejlépe šlehačem), postupně zašleháme 4 žloutky a pomalu přiléváme a zašleháváme vlažnou kávu
  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva, ořechy, kakaem a přidáme zvolna mícháním do směsi
  5. Nakonec ušleháme sníh ze 4 bílků a opatrně, teď už nejlépe ručně, vmícháme do směsi
  6. Pečeme zvolna asi 60 minut přibližně na 180 stupňů C
  7. Upečenou bábovku vyklopíme a ještě horkou silně pocukrujeme

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.