Kávová kolečka

Kávová kolečka
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 10 dkg hladké mouky
  • 12 dkg tuku
  • 10 dkg mletých mandlí
  • 4 dkg moučkového cukru
  • lžička rumu.

Kávový krém

  • 20 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1/4 l mléka
  • 1 kávový nebo karamelový pudink.

Kávová poleva

  • 15 dkg moučkového cukru
  • 3 lžíce silné černé kávy (instantní nebo přecezené)
  • 1 lžička rozehřátého ztuženého tuku.

Postup receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto
  2. Necháme je odležet v chladu, pak vyválíme a vykrájíme kolečka nebo jiné tvary
  3. Na plechu vyloženém pečícím papírem je upečeme dorůžova
  4. Vychladlá kolečka spojujeme po dvou kávovým krémem
  5. Spojená kolečka pak polijeme kávovou polevou a ozdobíme půlkou mandle
  6. Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink
  7. Vychladlý pudink po částech vešleháme do másla utřeného s moučkovým cukrem
  8. Kávový pudink můžeme připravit i tak, že mlékem spaříme kávu, přecedíme a zavaříme běžný vanilkový pudink
  9. Příprava polevy: Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme horkou kávu a horký rozehřátý tuk a třeme do zhoustnutí, až je poleva hladká a lesklá

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X