Kávový perník

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do perníku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 3/4 hrnku silnější kávy
  • 1 hrnek cukru
  • čtvrt kostky másla nebo tuku (6 dkg)
  • 5 lžic oleje
  • 2 vejce.
    Kávová poleva: 18 dkg moučkového cukru
  • asi 2,5 lžíce horké černé kávy.

Postup receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku s kakaem, přidáme prášek do perníku a skořici
  2. Vmícháme procezenou chladnou kávu, cukr, rozehřátý tuk, olej, rozšlehaná vejce a umícháme středně husté těsto
  3. Rozetřeme je na vymazaný a vysypaný plech a asi 35 minut pečeme
  4. Vychladlý perník polijeme kávovou polevou
  5. Příprava polevy: Do misky prosijeme cukr, přidáme přes jemné plátýnko procezenou horkou kávu (nebo instantní kávu) a mícháme, až je poleva hustá a hladká

Komentáře

  1. Super je fakt dobrý,ta káva tomu dodá uplně jinou chuť zasea naše děti sní cokoli a tohle teda vychcalovaly.

  2. Máte tam překlep vychvalovaly:))))Ale to je ejdno jsme tady od receptů, též jsem ji zkoušela péct a moc nám chutnala, děti už nějak nemuseli kalsický perník a tohle jim nevadilo.

  3. Máte tam překlep „jedno“. Ale to nevadí. Právě zkouším recept, tak uvidím, jak to dopadne. 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.