Skip to content
-
E340 - Fosforečnany draselné
Konzumujete často různé instantní nápoje a potraviny? ️ Většina by se neobešla bez fosforečnanů draselných? ️ Proč se do nich přidávají? ️
-
E331 - Citronany sodné
Citronany sodné jsou součástí mnoha průmyslově zpracovaných potravin. ️ Vlivu jejich konzumace na zdraví se naštěstí nemusíme bát. ️
-
E330 - Kyselina citronová
Kyselina citronová je univerzálním pomocníkem v domácnosti i důležitou součástí řady potravin. ️ Za jakým účelem se do nich přidává? ️
-
E509 - Chlorid vápenatý
Chlorid vápenatý (E 509) najdeme jak v balené vodě, tak v kyselých okurkách! ️Proč se s ním setkáváme na denní bázi? ️
-
E261 - Octan draselný
Jestli vyhledáváte potraviny s nízkým obsahem soli, tak potom jste určitě narazili na octan draselný (E 261)! ️ Zjistěte, kde ho najdete! ️
-
-
E501 - Uhličitany draselné
Přečtěte si, kde všude najdete uhličitany draselné!️ Jsou to například vaše oblíbené kakaové řezy nebo čínské nudle! ️
-
E297 - Kyselina fumarová
Nejkyselejší z kyselin, které se používají při výrobě potravin! ️ To je kyselina fumarová! ️ Zjistěte o ní více! ️
-
E296 - Kyselina jablečná
Nejběžnější kyselina, kterou najdeme v ovoci a v přírodě obecně. ️ To je kyselina jablečná! ️ Přečtěte si o jejích benefitech! ️
-
E334 - Kyselina vinná
Jestli si rádi vychutnáte skleničku kvalitního vína, tak potom jste už nejspíš ochutnali i kyselinu vinnou! ️ Zjistěte více! ️
-
E263 - Octan vápenatý
Bez octanu vápenatého by to asi v potravinářství nešlo. ️ Zjistěte v jakých potravinách se nachází a proč je tak důležitý. ️
-
E574 - Kyselina glukonová
Kyselina glukonová je běžně se vyskytujícím činidlem, které najdeme i v běžným potravinách, aniž by se do nich přidávala. ️ V jakých? ️
-
E260 - Kyselina octová
E260 neboli kyselina octová. ️ Jak se vyrábí? ️ K čemu všemu se používá? ️ A je bezpečná? ️ To vše se dozvíte v našem článku! ️