Doba přípravy: 40 minut Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600g kedluben
- 2 lžičky cukru
- 3 lžíce světlé hotové jíšky
- 1 plátek másla
- 2 dcl vody
- 1 dcl smetany ke šlehání
- 1 lžička soli
- 1 lžička octa
Postup receptu
- Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky
- Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dcl vody, sůl a podusíme skoro do měkka
- Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme
- Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem
- Odstavené dochutíme solí, cukrem a octem
- Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být
- Podáváme s vařenými brambory a vařeným hovězím masem, nebo vařenými vejci