Kedlubny na smetaně.

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 600g kedluben
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžíce světlé hotové jíšky
  • 1 plátek másla
  • 2 dcl vody
  • 1 dcl smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička octa

Postup receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky
  2. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dcl vody, sůl a podusíme skoro do měkka
  3. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme
  4. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem
  5. Odstavené dochutíme solí, cukrem a octem
  6. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být
  7. Podáváme s vařenými brambory a vařeným hovězím masem, nebo vařenými vejci

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.