Lahodné recepty na buchtu z kefíru na 7 způsobů. Sladké pokušení s mléčným základem

Chcete si upéct něco ke kávě, pohostit rodinu či přátele, nebo vás zkrátka baví péct a chcete zkusit nový recept?

My pro vás máme výběr těch nejlepších receptů na kefírovou buchtu, po které se jen zapráší!

Upečte si jednoduchý moučník bez zbytečné námahy!

Čokoládová buchta s kefírem

Tato kefírová buchta s kakaem je i s pečením hotová do 45 minut. Zkuste a uvidíte, jak hned zmizí.

Ingredience

  • 600g polohrubé mouky
  • 200g mletých ořechů
  • 400ml kefíru
  • 300g moučkového cukru
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 3 lžíce kakaa

Postup

  • Předehřejte si troubu na 150°C.
  • Mouku prosejte do velké mísy. Přidejte jedlou sodu, moučkový cukr, vanilkový cukr, a kakao.
  • Vše pořádně promíchejte.
  • Do sypké směsi postupně přimíchejte olej a kefír.
  • Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte po dobu 30 minut. Pak zkuste špejlí, jestli je už hotová.
  • Hotovou buchtu podávejte pokrájenou na kousky.
Kakaový moučník s kefírovým základem, malinami a posypaný moučkovým cukrem.
Zdroj: tasteofhome.com

Pro milovníky ořechových moučníků zde máme ty nejlepší recepty na ořechové řezy na jednom místě! Inspirujte se.

Vláčná buchta bez vážení

Tato kefírová buchta bez vážení je na přípravu opravdu jednoduchá. Vyzkoušejte tento hrnkový recept a dejte vědět, jak se vám povedl.

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky moučkového cukru (případně krupicového)
  • 2 hrnky kefíru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr)
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • Čokoládová poleva (volitelně)

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Do mísy dejte nejprve sypké suroviny – mouku, cukr, sodu a kakao.
  • Poté pomalu přilijte tekuté suroviny – kefír, olej a přidejte i obsah vanilkového lusku. Prošlehejte.
  • Plech nebo pekáček vyložte pečícím papírem a nalijte těsto.
  • Pečte po dobu asi 20 minut a zkuste špejlí, zda-li už je hotová.
  • Po upečení nechejte vychladnout a poté přelijte čokoládovou polevou.
Nadýchaná buchta s čokoládovou polevou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Kefírová rychlovka

Inspirujte se touto kefírovou buchtou s jablky. Ovoce dodá moučníku vláčnost, bude se tedy dobře polykat.

Ingredience

  • 400g polohrubé mouky
  • 2ks jablek
  • 2ks vajec
  • 0,5l kefíru
  • 250ml oleje
  • 200g cukru krystal
  • 1 lžíce kakaa holandského typu
  • 2 lžičky jedlé sody

Postup

  • Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Ořechy nasekejte nadrobno.
  • V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, cukr a kakao.
  • Vejce rozmíchejte zvlášť s olejem a poté vlijte do sypkých surovin. Přilijte i kefír.
  • Nakonec do mísy vmíchejte i nastrouhané jablko a nasekané ořechy.
  • Těchto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180°C po dobu 30-40 minut. Hlídejte ji, jelikož každá trouba peče jinak. Zkoušejte špejlí.
  • Hotovou a vychladlou buchtu podávejte s oblíbenou polevou nebo jen tak posypanou moučkovým cukrem.
Kefírovka s kakaem a strouhanými jablky.
Zdroj: tipsformatypicalmomblog.com

Zdravá kefírová bublanina

Připravte si zdravou bublaninu s kefírem, se kterou už nebudete mít žádné výčitky! Žádná pšeničná mouka, místo toho kvalitní a plnohodnotné suroviny.

Ingredience

  • 30g špaldové mouky
  • 100g ovesných vloček (rozdrcených)
  • 250ml kefíru
  • 2ks vajec
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 250g ovoce (jahody, broskve, třesně, rybíz, borůvky,…)

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
  • V míse rozšlehejte vejce s kefírem.
  • V jiné míse smíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a ovesnými vločkami.
  • Mouku s prdopečem postupně vmíchejte k vejci s kefírem a promíchejte dohladka.
  • Hotové těsto nalijte do máslem/olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nebo formy.
  • Na těsto rozprostřete dostatečné množství ovoce. Lepší je, když je ovoce více.
  • Buchtu pečte po dobu 25-30 minut a poté zkuste špejlí, zda-li už je hotová.
  • Po upečení nechte vychladnout a podávejte.
Bublanina s třešněmi a kefírem, posypaná moučkovým cukrem.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Inspirujte se našimi báječnými recepty na švestkové buchty a koláče. Ty opravdu chutnají!

Buchta s ořechy a čokoládovou polevou

Přinášíme inspiraci na oříškový moučník s kefírovým základem. Navrchu s lahodnou čokoládovou polevou.

Ingredience

  • 280g hladké mouky
  • 500ml kefírového mléka
  • 150g moučkového cukru
  • 1ks vejce
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce kakaa
  • 150ml oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • Drcené ořechy dle chuti (vlašské, lískové, mandle, pekanové,…)
  • 200g čokolády na vaření
  • 200ml smetany ke šlehání (30%)

Postup

  • V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, kakao a sodu.
  • V jiné míse metlou rozšlehejte vejce, přilijte kefír, olej, a med.
  • Ořechy nasekejte nahrubo nebo najemno. Kdo, jak má rád.
  • Troubu si předehřejte na 170°C.
  • Sypkou směs postupně zašlehejte do směsi s kefírem. Nakonec přimíchejte nasekané/nadrcené ořechy.
  • Plech vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Do něj vlijte hotové těsto.
  • Pečte 40-50 minut. Zkoušejte špejlí, zda už je hotová.
  • Po upečení nechte vychladnout.
  • Připravte čokoládovou polevu tak, že do hrnce dáte vařit smetanu, vsypete do ní nalámanou čokoládu a necháte zcela rozpustit a propojit.
  • Hotovou polevu nalijte na povrch vychladlé buchty a poté nechte ztuhnout.
Čokoládová buchta s ořechy a polevou navrchu.
Zdroj: justsotasty.com

Kefírový moučník s ovocem

Všemi oblíbená kefírová buchta s ovocem provoní váš byt a zmizí hned, co ji přinesete na stůl. Inspirujte se!

Ingredience

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1,5 hrnku kefíru
  • 3ks vajíček
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr (případně vanilkový lusk nebo lžička vanilkového extraktu)
  • Ovoce dle chuti

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem.
  • Přilijte olej, kefír a rozmíchejte.
  • Postupně přimíchávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Pokud máte extrakt, přidejte ho k tekuté směsi.
  • Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte na něj hotové těsto a navrch rozprostřete dostatek ovoce.
  • Dejte péct na 20-40 minut. Podle druhu trouby.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a podávejte.
Třešňová bublanina s kefírovým základem.
Zdroj: mindmegette.hu

Upřednostňujete rychlé hrnkové recepty? Máme pro vás další recepty na hrníčkové buchty. Vyzkoušejte!

Kefírová hrnková bábovka

Máte rádi bábovku? Upečte si jí trochu jinak podle našeho receptu s kefírem!

Ingredience

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek kefírového mléka
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2ks vajec
  • 3/4 kypřicího prášku
  • 1ks vanilkového cukru
  • 1 lžíce kakaa holandského typu

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • V míse rozmíchejte metličkou vejce s cukrem a přilijte olej.
  • Přisypejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a promíchejte do hladka.
  • Část těsta si přendejte do jiné mísy a přidejte kakao.
  • Poté střídavě nalijte do formy obě těsta.
  • Pečte po dobu 40-50 minut a zkuste špejlí, jestli už je hotová. Každá trouba peče jinak, tak hlídejte.
  • Upečenou bábovku podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Mramorová bábovka s moučkovým cukrem.
Zdroj: ihearteating.com

Výhody kefíru na naše zdraví

Kefír od slova „keif“ znamená v překladu „cítit se dobře“. Je jednou z nejbohatších potravin na probiotika. Je blahodárné na celé naše tělo a pomáhá s různými trávicími obtížemi. Pomáhá proti syndromu dráždivého tračníku a proti zvýšené střevní propustnosti.

Kefír je klíčový pro zdravý imunitní systém a pro zdravé zažívání. Obsažená probiotika kromě podpory zdravého trávení také bojuje s nepřátelskými bateriemi.

Kromě toho tedy, že podporuje imunitní systém, také buduje silné kosti, bojuje proti vzniku rakoviny, zlepšuje alergie, léčí kožní problémy a zlepšuje intoleranci k laktóze.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X