Klasické kynuté těsto

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1/4l vlahého mléka
  • 500g polohrubé mouky
  • 40 g droždí
  • špetka soli
  • 60 g cukru,50 g másla
  • 2 vejce.

Postup receptu

  1. Nachystáme si velký vála tam vysypeme polohrubou mouku do které uděláme ďůlek a pomalu vlijeme méko a nadrobené kavasnice, špetku soli, vejce a cukr s máslem
  2. Pomalinku si těsto spojujeme a nikam nespěcháme
  3. Až je s toho tuhá hmota dáme do zadělávací mísy a dáme někam na teplé místo na vykynutí
  4. Kynutí je zhruba hodinu až hodinu a půl

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.