Recepty na rohlíčky s kokosem, nejlepší volba pro sladké mlsání! Vyzkoušejte je

Ať už hledáte inspiraci na vánoční cukroví nebo hledáte jen něco sladkého, co se hodí k zakousnutí po vydatném obědě či ke kávě s přáteli. Právě jste narazili na zlatý důl!

Tyto recepty na kokosové rohlíčky v sobě mají úplně všechno a vyberete si recept pro každou příležitost.

Vychutnejte si lahodné, křehké a nadýchané těsto plné kokosové chuti a aroma.

Jakou dobrotou z kokosu začnete?

Kokosové rohlíčky plněné krémem

Tyto bohaté, křehké a nadýchané kynuté rohlíčky s kokosem jsou příjemným doplňkem pro nedělní brunch nebo pro posezení s přáteli u kávy.

Co budeme potřebovat

Na rohlíčky

  1. 2 lžičky aktivního sušeného droždí
  2. 2 polévkové lžíce teplé vody
  3. 125 ml teplé husté smetany ke šlehání
  4. 2 lžíce cukru (plus 2 lžičky)
  5. Vejce
  6. 300 g hladké mouky (rozdělené)
  7. Špetka soli
  8. 60 g studeného másla (nakrájeného na kostky)

Na náplň

  1. 2 lžíce másla (změklého)
  2. 60 g moučkového cukru
  3. 60 g slazeného strouhaného kokosu

Na ozdobu

  1. Vejce
  2. 2 lžíce mléka
  3. 60 g slazeného strouhaného kokosu

Postup

  1. V malé misce si rozpustíme droždí v teplé vodě
  2. Vmícháme teplou smetanu, cukr, vejce a 60 g mouky
  3. Do velké mísy dáme sůl a zbývající mouku
  4. Do mouky nakrájíme máslo a promícháme, aby nám vznikla drobivá směs
  5. Vmícháme směs droždí a propracováváme, dokud se nesmíchá a nezapracuje, ale nehněteme
  6. Těsto zakryjeme a dáme do chladničky alespoň na 2 až 3 hodiny nebo přes noc
  7. Na náplň smícháme máslo a moučkový cukr
  8. Vmícháme kokos a dáme stranou
  9. Těsto rozdělíme na polovinu
  10. Obě části dáme na lehce pomoučenou pracovní plochu a každou část rozválíme na kruh
  11. Potřeme vytvořenou náplní a každý kruh nakrájíme na osm trojúhelníčků
  12. Jednotlivé trojúhelníky srolujeme od nejširšího konce a položíme je na vymazané plechy
  13. Konce rohlíčků zahneme tvaru půlměsíce
  14. Přikryjeme je a necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 1 hodinu
  15. Na polevu smícháme vejce a mléko
  16. Polevou potřeme těsto a posypeme ho kokosem
  17. Kokosové rohlíčky pečeme na 180 stupňů po dobu 13-18 minut, dokud nezezlátnou
  18. Rohlíčky vyndáme z trouby a na mřížce je necháme vychladnout

Plánujete se v neděli trochu prospat? Potom není nic lepšího než začít den s pořádným brunchem! Jak na něj a jaké pokrmy se k němu nejlépe hodí se dočtete v tomto článku s recepty na brunch! Musíte je vyzkoušet, jsou naprosto famózní!

Nadýchané rohlíčky plněné jemnou kokosovou náplní.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Vánoční kokosové rohlíčky

Tradiční rohlíčky s kokosem, které jsou nedílnou součástí vánočního tácu s cukrovím. V našem receptu vám přinášíme dokonce dvě možnosti jak těsto vytvarovat, aby výběr z tvarů byl o něco pestřejší.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g rozpuštěného másla
  2. 175 g krystalového cukru
  3. Lžička prášku do pečiva
  4. 2 vejce
  5. 500 g jemně strouhaného kokosu (polosladký nebo neslazený)
  6. 500 g hladké mouky
  7. 250 g kokosové mouky

Na cukrovou posypku

  1. 100 g moučkového cukru
  2. Pytlík vanilkového cukru

Postup

  1. Do středně velkého hrnce přidáme studené máslo a rozpustíme ho při nízké teplotě
  2. Jakmile se rozpustí, odstraníme ho z tepla a před dalším použitím ho necháme vychladnout na pokojovou teplotu
  3. Když je máslo teplé (ne horké), přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí a dobře nespojí s máslem
  4. Přidáme vejce a pokračujeme v míchání
  5. Přidáme prášek do pečiva a pokračujeme v míchání
  6. Směs přelijeme do velké mísy a přidáme kokos
  7. Když je vše důkladně promícháno, přidáme obě mouky a pokračujeme v míchání, dokud se vše nezapracuje do těsta
  8. Těsto vyndáme z mísy a pokračujeme v hnětení ručně
  9. Těsto rozdělíme na polovinu a z každého vytvoříme různě tvarované cukroví z kokosu
  10. Na kokosové rohlíčky z těsta odlomíme ½ lžičky a v rukou z ní vyválíme kouli
  11. Poté kuličku vyválíme do tvaru dlouhé rolky a ohneme jí jako do tvaru půlměsíce
  12. Na sušenky ve tvaru mašle z těsta odlomíme ½ lžičky a v rukou z ní vytvarujeme kouli
  13. Poté kuličku vyválíme jako nudli a oba konce jemně stlačíme vidličkou, aby připomínaly mašličku
  14. Plech vyložíme pečicím papírem a oba druhy cukroví na ně přeneseme
  15. Kokosové rohlíčky i kokosové mašličky pečeme při 160 stupních po dobu 15 minut
  16. Poté je necháme na 5 minut vychladnout
  17. Připravíme si směs moučkového cukru a vanilkového cukru
  18. Rohlíčky i mašličky, ještě lehce teplé, v cukrové směsi obalujeme
  19. Poté je necháme úplně vychladnout a skladujeme je na chladném místě
Křehké vánoční cukroví z kokosu a posypané cukrem.
Zdroj: cakewhiz.com

Rohlíčky s kokosem máčené v čokoládě

Tyto máslové kokosové rohlíčky jsou opravdu velmi snadné na přípravu. Vzniklé křehké cukroví se hodí nejenom jako sváteční pohoštění, ale také jako rychlá sladká svačinka, když toužíte po něčem malém k zakousnutí.

Co budeme potřebovat

  1. 375 g moučkového cukru
  2. 250 g másla (změkčeného)
  3. Velké vejce
  4. 2 lžičky vanilky
  5. 450 g hladké mouky
  6. 200 g kokosové mouky (nebo strouhaného neslazeného kokosu)
  7. Lžička zakysané smetany
  8. Lžička jedlé sody

Na polevu

  1. 400 g polosladké čokolády (nasekané na kousky)
  2. 2 lžíce másla

Na posypání

  1. 100 g pekanových ořechů (jemně nasekaných)

Postup

  1. V misce smícháme moučkový cukr, máslo, vejce a vanilku
  2. Směs šleháme na střední rychlost, dokud nebude krémová
  3. Přidáme mouku, smetanu a jedlou sodu
  4. Znovu šleháme při nízké rychlosti, dokud se vše dobře nepromíchá
  5. Vzniklé těsto rozdělíme na čtvrtiny
  6. Zabalíme je do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu chladit do ledničky
  7. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  8. Každou čtvrtinu vyválíme do dlouhé nudle
  9. Každou nudli nařežeme na 4 kusy
  10. Každý kousek vytvarujte do tvaru půlměsíce
  11. Umístíme je na plechy vyložené pečícím papírem
  12. Vložíme do trouby a pečeme 8–10 minut, dokud nezezlátnou
  13. Vyndáme je a necháme zcela vychladnout
  14. Smícháme čokoládové kousky a máslo v malé misce vhodné do mikrovlnné trouby, kde jí v krátkých intervalech rozpouštíme a promícháváme
  15. Každý kokosový rohlíček z ½ namočíme v čokoládě
  16. Podle potřeby ihned posypeme nasekanými pekanovými ořechy
  17. Rohlíčky necháme odpočívat, dokud čokoláda neztuhne
Nejlepší rohlíček s ořechy a čokoládou, z kokosového těsta.
Zdroj: joanne-eatswellwithothers.com

Foukané rohlíčky z kokosu

Jednoduchý recept na foukané kokosové rohlíčky, který vyžaduje minimální počet ingrediencí, minimální cukrářské zkušenosti, ale velkou lásku pro sladké. V tomto receptu jsou důležité formičky na vymačkávání toho správného a originálního tvaru.

Co budeme potřebovat

  1. 750 g moučkového cukru
  2. 500 g hladké mouky
  3. 500 g Hery (nebo másla)
  4. 250 g kokosové mouky
  5. 1 a ½ pytlíku prášku do pečiva

Postup

  1. Ve velké míse si smícháme všechny ingredience
  2. Vypracujeme křehké těsto a vytvoříme z něj kuličku
  3. Těsto bude sypké, ale to je v pořádku
  4. Těsto poté vymačkáváme do formiček na foukané koksové rohlíčky
  5. Troubu si předehřejeme na 130 stupňů
  6. Plech s kokosovými rohlíčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 130 stupňů dozlatova
  7. Rohlíčky vyndáme a vyklopíme z formiček
  8. Poté j necháme zcela vychladnout

Pokud nemáme dostatek formiček, tak formičky vyložíme potravinářskou fólii a těsto vymačkáváme do formičky. Rohlíček poté vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem. Vznikne stejně tvarovaný rohlíček, jako kdyby byl pečený ve formičce.

Pečené rohlíčky tvarované ve formičce, z kokosového těsta a posypané cukrem.
Zdroj: blendwithspices.com

Kokosový croissant

Nejlepší věc, kterou můžete udělat s den starými croissanty, je naplnit je makadamovým krémem, posypat strouhaným kokosem a posypat moučkovým cukrem. Pak už záleží jen na vás, jak tento recept na rohlíčky s kokosem budete servírovat. Budete je podávat samostatně nebo naplněné nějakým jemným a lehkým krémem nebo s domácí marmeládou? Fantazii se meze nekladou.

Co budeme potřebovat

  1. 6 domácích croissantů (nebo v obchodě koupených, den starých)

Na krém

  • 170 g makadamových ořechů
  • 10 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 90 g másla (změkčené)
  • 75 g cukru krystal
  • Velké vejce
  • ½ lžičky čistého vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 80 g strouhaného kokosu
  2. Lžíce moučkového cukru

Postup

  1. V míse kuchyňského robotu si rozdrtíme makadamové ořechy na jemný prášek, aniž bychom z nich udělali ořechové máslo
  2. Přendáme je do malé mísy, přidáme mouku a sůl a důkladně promícháme, aby vznikla jemná směs bez hrudek
  3. Ve větší míse si začneme šlehat změklé máslo, dokud nebude mít krémovou konzistenci
  4. Přidáme moučkový cukr a při nízké rychlosti promícháváme
  5. Poté rychlost zvýšíme a pokračujeme ve šlehání, dokud směs nebude nadýchaná
  6. K máslu přidáme polovinu směsi makadamových ořechů a mícháme na nízkou rychlost, dokud se vše úplně nespojí
  7. Přidáme zbytek ořechů a znovu mícháme, dokud se úplně nezapracují
  8. Nakonec přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme, aby se vše spojilo
  9. Ořechovou směs šleháme na nízkou rychlost, dokud se úplně nespojí a krém nebude hladký
  10. Poté ho umístíme alespoň na 2 hodiny do ledničky, aby vychladl
  11. Troubu si předehřejeme troubu na 160 stupňů
  12. Neslazený strouhaný kokos vysypeme v rovnoměrné vrstvě na talíř nebo do větší misky
  13. Croissanty rozkrojíme napůl a spodní poloviny potřeme asi 3 lžícemi makadamového krému
  14. Horní poloviny z vrchu potřeme asi 1 lžící makadamového krému
  15. Horní poloviny poté namočíme do strouhaného kokosu
  16. Lehce jej ke croissantu přitlačíme, aby se kokos dobře přichytil  
  17. Obě poloviny croissantu vložíme na plech, namazanou stranou nahoru a pečeme asi 20 minut
  18. Poté kokosové rohlíčky vyndáme a necháme vychladnout
  19. Rohlíčky podáváme posypané moučkovým cukrem

Vyzkoušejte i další nadýchané kokosové dobroty jakou jsou tyto buchty s kokosem.

Kokosový rohlíček plněný krémem z lahodných ořechů a posypaný kokosem.
Zdroj: wildwildwhisk.com

Jak vyrobit domácí kokosové máslo?

Chcete se naučit, jak si vyrobit vlastní máslo z kokosu v pohodlí domova? Tento recept na kokosové máslo vás přesvědčí o tom, že nic snazšího není a v obchodě si ho už nikdy nekoupíte.

  • 700 g kokosových lupínků
  • Špetka soli

Postup

  • Do mixovací mísy kuchyňského robota přidáme 350 g kokosových lupínků
  • Mixujeme je asi 30 vteřin, dokud výrazně nezmenší svůj objem
  • Pomocí stěrky oškrábeme strany mixéru a přidáme zbytek kokosu
  • Mixujeme dalších 60-90 vteřin, dokud nedosáhneme hladké konzistence
  • Pokud po 2-3 minutách kokos stále nepřipomíná máslo, přidáme 1 lžíci kokosového oleje a znovu promícháme
  • Máslo dáme do skleničky a skladujeme při pokojové teplotě 2-3 měsíce

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X