Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 20 dkg hladké mouky
- 20 dkg másla
- 20 dkg strouhaného kokosu
- 8 dkg cukru krupice
- 1 vejce
- 3 vrchovaté lžíce kakaa. Krém: 12 dkg másla
- 8 dkg moučkového cukru
- 8 dkg mletých ořechů. 1 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 3 lžíce rumu. Poleva a obalování: 10 dkg čokolády na vaření
- mletý kokos na obalení.
Postup receptu
- Cukr utřeme se změklým máslem do pěny, vmícháme vejce, kakao, kokos a mouku
- Vypracujeme středně tuhé těsto a necháme je asi 30 minut v chladničce odpočinout
- pak je na pomoučeném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm, vypícháme z něj kolečka a narovnáme je na vymazaný plech
- Zbylé těsto prohněteme, vyválíme a vypícháme zbytek koleček
- Kolečka upečeme, necháme vychladnout a pak je vždy po dvou spojíme krémem
-
Krém: Máslo utřeme s cukrem a vejcem, vmícháme ořechy, kakao a rum
- Slepená kolečka namáčíme v rozpuštěné čokoládě a obalujeme v kokosu