Lahodný pečený koláč s rybízovou pěnou

Lahodný pečený koláč s rybízovou pěnou
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 8 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • sůl
  • 1 vejce
  • půl kostky másla nebo rostlinného tuku

Náplň:

  • 50 dkg červeného rybízu
  • 5 bílků
  • 15 dkg moučkového cukru
  • trochu drcených piškotů nebo strouhaného kokosu (cca 2 lžíce)

Postup receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme klasický i vanilkový cukr a vejce
  2. Promícháme a přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený tuk
  3. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je v chladničce 1–2 hodiny odpočinout
  4. Pak je vyválíme a vložíme do vymazané formy
  5. Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova
  6. Mezitím ušleháme pevný sníh z bílků, postupně do něj zašleháme moučkový cukr a vmícháme kuličky rybízu
  7. Na téměř upečený korpus nasypeme trochu drcených piškotů, navršíme pěnu s rybízem, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 10–15 minut, až sníh ztuhne a na povrchu zrůžoví

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X