Koláč s rybízovým sněhem.. ❤️ Budete potřebovat: 150g krystalového cukru do sněhu,150 ml studeného mléka, 80 ? 100g cukru krystal do těsta, 4 bílky, 300g polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového pudinku, 100g másla nebo Hery, 1 kypřící prášek do pečiva, 500 ? 800g červeného rybízu.
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 12
Ingredience
- 150g krystalového cukru do sněhu,150 ml studeného mléka
- 80 – 100g cukru krystal do těsta
- 4 bílky
- 300g polohrubé mouky
- 4 žloutky
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 100g másla nebo Hery
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 500 – 800g červeného rybízu
Postup receptu
- Dáme si do mísy 150g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink
- Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz
- Mražený nerozmrazuji
- Lze použít 500 – 800g , záleží na tom, kdo kolik rád
- Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu
-
Příprava těsta: Rozmícháme do pěny 100g másla s 80 – 100g cukru a postupně přidáváme 4 žloutky
- Střídavě přiléváme studené mléko a sypeme hrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva
- Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem
- Na něj ve stejnoměrné vrstvě navršíme rybízový sníh a uhladíme
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 40 minut
- Použitý plech 25 x 35 cm