Koláč s rybízovým sněhem.

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 12

Ingredience

  • 150g krystalového cukru do sněhu,150 ml studeného mléka
  • 80 – 100g cukru krystal do těsta
  • 4 bílky
  • 300g polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 100g másla nebo Hery
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 500 – 800g červeného rybízu

Postup receptu

  1. Dáme si do mísy 150g krystalového cukru a 1 vanilkový pudink
  2. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz
  3. Mražený nerozmrazuji
  4. Lze použít 500 – 800g , záleží na tom, kdo kolik rád
  5. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu
  6. Příprava těsta: Rozmícháme do pěny 100g másla s 80 – 100g cukru a postupně přidáváme 4 žloutky
  7. Střídavě přiléváme studené mléko a sypeme hrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva
  8. Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem
  9. Na něj ve stejnoměrné vrstvě navršíme rybízový sníh a uhladíme
  10. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 40 minut
  11. Použitý plech 25 x 35 cm

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.