Konkase (Concasse)

Konkase jak ho připravit a k čemu ho využít ?

Jedná se o základní úpravu potravin, která pochází z Francie, kdy základní surovina je nasekaná, rozmačkaná nebo rozmixovaná.

Většinou se jedná o způsob úpravy zeleniny, především rajčat.

Jak se připravuje konkase z rajčat ?

Nejčastěji se tento termín používá u oloupaných rajčat, zbavených středu a tím i semínek, nasekaných na velmi jemné kousky. Určené rozměry mohou být drobné nebo větší kostičky.

Kde se rajčatové konkase nejčastěji používá ?

Rajčatové konkase se hodí k italské bruschetě,  konkase se míchá s olivovým olejem a čerstvou bazalkou a někdy i dalšími přísadami, jako je cibule, olivy nebo ančovičky. Konkase se přidává také k omáčce Béarnaise nebo k omáčce Choron, která je podávána s omáčkou z humra.

  Konkase

zdroj : www.allrecipes.com

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také