Kopr ve sladkokyselém nálevu.

Počet porcí: 0

Ingredience

  • 200 ml octa
  • 250 g krystalového cukru
  • 850 ml vody
  • 35 g soli

Postup receptu

  1. Připravíme si vodu, cukr, sůl a ocet
  2. Vše svaříme a připravíme si tak nálev
  3. Kopr řádně propláchneme studenou vodou a poté nakrájíme na drobno
  4. Sypeme volně do připravených skleniček a zalijeme svařeným nálevem
  5. Skleničky uzavřeme a sterilujeme při 85°C asi 15 minut
  6. Takto zavařený kopr ve sladkokyselém nálevu nám uložený v temnu vydrží nejméně 2 roky
  7. Používáme jej na dochucení koprové omáčky, nebo polévky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.