Kopřivová šťáva

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • Tak 50 maldých kopřiv,1 až 2 citrony bez kůry
  • 1 kg fruktózy
  • šťáva ze tří citrónů.

Postup receptu

  1. Nejprve kopřivy očistíme od prachu a nečistot a pak dáme svařit asi na 15 minut do vody společně s citronem celým oloupaným a necháme celý nálev vychladnout
  2. Potom do vychladlých scezených kopřiv dáme š´távu ze tří citrónů a 1 kg fruktozy a pořádně zamícháme a nalíváme do láhví, které skladujem v lednici maximálně 3 až 4 týdny
  3. Tato šťáva je velmi zdravá, čistí krev je močopudná a pomáhá při nachalzení a v období chřipek

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.