Recept: Koprová omáčka

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 0,5 sladké smetany nebo mléka
  • 30 g hl. Mouky
  • 2 0,5 kyselé smetany
  • kávová lžička cukru
  • 1 lžíce usekaného kopru
  • sůl
  • ocet
  • 1 žloutek nebo 2 vejce a 10 g másla.

Postup receptu

  1. Kyselou smetanu nebo mléko přivedeme do varu V 1 0,5 dl smetany dobře promícháme rozkvedlanou mouku, za stálého míchání ji přilijeme do vařící smetany a necháme vařit 5-10 min na mírném ohni povařit
  2. Omáčku zjemníme tím, že žloutek rozmícháme v trošce oddělané omáčky a pak vlijeme do hotové omáčky a chviličku povaříme
  3. Pak ještě jak kdo má rád můžeme přidat uvařené vejce na hniličku nebo na tvrdo
  4. Příloha je k této moc dobré omáčce doporučovaná knedla, vařený brambor
  5. Nakonec se přidává kopr čerstvý nebo sterilovaný podle toho co je zrovna dostupné

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 6 votes

No Comments

  • Ježiši, tak málo kopru, to u nás s tam dává na toto množství tak 4 lžíce řčerstvého nasekaného kopru panečku. je ot hrozně málo, to tam ani nemůže jít cítit ten kopr.

  • Mě to příjde též málo kopru sakra? Odjakživa tam dávám tak 3 až 4 lžíce kopru a panečku jaká je koprovka a nejlepší je druhý den odleželá.

  • A hodně osladit a hodně smetánky to máme všichni doma strašně rádi a k tomu stačí jen uvařit vajíčko a brambor.

  • ► Kopr se, podle Matoliho herbáře, dával ve středověku cituji“zuřícím šílencům“. Má prý uklidnňující účinky.

  • Rizoto dělám každý měsíc a nemůžeme se jej nabažit, buď ho děláme s houbami nebo s kuřecí a mletým masem nebo jen se zelninou jak máme prostě chuť:)A to je na tom to bezva jak je to jídlo variabilní:)

  • Dneska jsem ho dělala s masem z konzervy, ale musí být hovězí a k tomu jsem dala mraženou zeleninku a hodně smažené cibulky a nakonec jsem to smíchala dohromady a zapekla se sýrem v troubě mňám

  • nevím jak se paní jemnuje, ale musím ji poděkovat za super tip na božské rizoto bomba, nikd ymě tak moc nechutnalo:)

  • nedalo mě to a taky jsem to rizoto od paní prubla a přidla jsme si do toho ještě mletou papriku na dochucení a konečnou barvičku rizotka, takly dobrota:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *