Ingredience
- 3 plátky vepřové kotlety
- 3 vejce
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1/2 červené kapie
- 1/2 žluté papriky
- větší hrst zelené cibulky
- 30 g uzeného nebo jiného sýra
- 1/2 mrkve
- koření na americké brambory
- sůl
- mletý černý pepř
Postup receptu
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky
- Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme
- Na rozehřátém oleji plátky opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra
- Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nezačne rozpouštět
- Opečené plátky masa přendáme na předehřáté talíře a olej z pánve slijeme
- Do mastné pánve dáme nachystanou nakrájenou zeleninu, posypeme kořením na americké brambory a asi 5 minut zvolna opékáme
- Mezitím si usmažíme volská oka
- Na talíři k masu přidáme opečenou zeleninu a volské oko
- Kotletu se sýrem, zeleninou a vejcem podáváme s hranolky, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou
Přemýšlíte o nové pánvi? Hledáte-li pánve na indukci, určitě si přečtěte naši recenzi na ty nejlepší, které jsou na trhu.