Kotleta se žampiony a hermelínem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky vykostěné kotlety
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 velké cibule
  • cca 10 malých čerstvých žampionů
  • 1 hermelín
  • olej. Koření: na steak
  • na americké brambory
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • chilli koření
  • worcester.

Postup receptu

  1. Maso opláchneme, zlehka naklepeme a po okrajích nařízneme
  2. Posypeme je kořením na steak a na americké brambory a zprudka osmahneme po obou stranách na oleji
  3. Do pekáče nebo zapékací misky narovnáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka a na ni rozložíme plátky anglické slaniny
  4. Na ni pak dáme opečené kotlety
  5. Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou a špetkou chilli koření
  6. Přidáme na větší plátky nakrájené žampiony a zakápneme worcesterem
  7. Podlijeme lžící vody nebo vývaru, zakryjeme a pečeme v troubě doměkka
  8. Když je maso měkké, posypeme nastrouhaným hermelínem a necháme jej rozpustit
  9. Příloha: hranolky, brambory, zeleninová obloha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.